DünyaRusya’nın adımları tartışılıyor

Rusya’nın adımları tartışılıyor

21.09.2025 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sadece birkaç gün içinde üç Avrupa ülkesinin hava sahasını ihlal eden Rusya’nın attığı bu adımlar tartışma konusu oldu.

Rusya’nın adımları tartışılıyor

Son olarak Estonya, Rus savaş uçaklarının cuma günü hava sahasını ihlal etmesinin ardından diğer NATO üyeleriyle istişare talebinde bulundu. Açıklamada, üç Rus MiG-31 savaş uçağının Estonya semalarına “izinsiz girdiğini ve Finlandiya Körfezi üzerinde toplam 12 dakika kaldığını” belirtildi. Estonya Dışişleri Bakanlığı saldırıyı “küstahça” olarak niteleyerek kınadı.

Haberin Devamı

İhlaller Avrupa Birliği’nde de tepkiyle karşılandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Batı’nın kararlılığını test ettiğini” belirten AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, “Zayıflık göstermemeliyiz” dedi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, “Tehditler ne kadar tırmanırsa biz de baskımızı o kadar artıracağız” sözleriyle tepki gösterdi.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Estonya’nın hava sahasının ihlal edildiğini reddederken, üç savaş uçağının Rusya’nın kuzeybatısından Kaliningrad’a doğru ilerlerken Baltık Denizi’nin uluslararası suları üzerinde uçtuklarını iddia etti. Rusya’nın bu kışkırtıcı adımlarla NATO’nun sınırlarını ‘test ettiği’ ifade edilirken, olası bir uçak düşürme vakasının sonuçlarıyla ilgili tartışmalar yaşanıyor.

Haberin Devamı

Ukrayna’ya yeni saldırı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya tarafından düzenlenen büyük hava saldırısında en az üç kişinin öldüğünü, 30’dan fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Moskova 619 İHA ve füze fırlattı. Bu arada Ukrayna da, Rusya’nın Saratov ve Samara bölgelerindeki iki petrol rafinerisini vurarak Rus petrol endüstrisine yönelik saldırıları sürdürdü.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler