Dünya Rüzgâr savaşı

Rüzgâr savaşı

15.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan kıtalar kasırgalarla savaş veriyor. ABD’deki Michael Kasırgası’nın ardından, Leslie Kasırgası da Avrupa kıyısındaki Portekiz’i vurdu

Rüzgâr savaşı

Hayat durdu

Haberin Devamı

Atlantik Okyanusu’nda art arda çıkan kasırgalar, ABD’nin ardından Avrupa’yı da vurdu. ABD’nin Florida, Georgia, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde etkisini gösteren Michael Kasırgası’nın yaralarını sararken, Atlantik’in Avrupa kıyısı olan Portekiz’i de “Leslie” adı verilen kasırga felç etti. Cumartesi akşamı başlayan kasırga etkisiyle artan rüzgârdan başkent Lizbon başta olmak üzere Aveiro, Viseu ve Porto’yu olumsuz etkilendi. 300 bin ev elektriksiz kaldı. Su baskınlarında 27 kişi yaralandı, yüzlerce ağaç devrildi, uçuşlar iptal edildi ve otoyollar ulaşıma kapandı.

İspanya yolunda

Hızı 200 km’ye ulaşan Leslie’nin Portekiz’i bugüne kadar vuran en şiddetli fırtına olduğu açıklandı. Fırtına, Aveiro bölgesinde kadınlar paten hokeyi Avrupa finalinin oynandığı stadyumun çatısını uçurdu. Portekiz için büyük tehlikenin geçtiğini belirten yetkililer, kasırganın kuzey İspanya’ya doğru yön değiştirdiğini söyledi. ABD’deki Michael Kasırgası, 13 kişinin ölümüne neden olmuştu. Florida Eyaleti’nde kurtarma çalışmalarının 1700 kişilik ekiplerle devam ettiği, Mexico Beach kıyılarında bir kişinin öldüğü açıklandı.