Dünya Sınırda gerilla eğitimi!

Sınırda gerilla eğitimi!

05.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınır bölgesinde, emekli Amerikan askerlerinin Ermeni gençlere silahlı askeri eğitim verdiği öne sürüldü

Sınırda gerilla eğitimi

DIŞ HABERLER SERVİSİ - ABD merkezli “Washington Examiner” haber sitesinde yer alan bir haber, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan ilginç gelişmelere ışık tuttu. Haber sitesi, ABD ordusundan emekli olarak ayrılıp özel güvenlik şirketlerine çalışan askerlerin, Azerbaycan ile Ermenistan sınırı yakınındaki Ermeni köyünde çocuklara silahlı savaş eğitimi verdiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Eğitimin, “Phoenix Cesaret Okulu” adlı bir grup eski asker tarafından verildiği belirtilen haberde, ekibin başında “Aram” takma isimli, ABD Hava Kuvvetleri’nde Özel Kuvvetler subayı olarak 13 yıl görev yapan bir Lübnanlı Ermeni’nin bulunduğu kaydedildi.

Rus haber ajansı Sputnik’in aktardığına göre, söz konusu haberde, ekibin, her yıl yerli halktan 2 ila 3 bin arasında insanı eğitmeyi amaçladığına ilişkin ifadeler de yer aldı. Haberde, eğitimin Azerbaycan’la bir sonraki silahlı çatışmada, köylülerin kendilerini savunması amacıyla verildiği ileri sürüldü.

Eylül 2020’de yeniden alevlenen Dağlık Karabağ çatışmaları, 10 Kasım 2020’de Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin imzaladığı anlaşmayla sona ermişti. Azerbaycan ve Ermenistan, Rusya’nın arabuluculuğunda ateşkes sağlanması, esir ve naaş değişimi yapılması konusunda mutabakat sağlamıştı. Ateşkes sürecinin izlenmesi için bölgeye  Rus barış gücü askerleri konuşlandırılmıştı.

Haberin Devamı

AZERBAYCAN’DAN İRAN’A SERT YANIT

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın ülkesinde bir televizyon kanalına verdiği röportajda Azerbaycan’la ilgili dile getirdiği iddiaları yalanladı. Abdullayeva, “Hiçbir dayanağı olmayan bu iddiaları kabul etmiyoruz. Azerbaycan topraklarında devletimize veya komşu ülkelere tehdit oluşturabilecek terör unsurları da dahil olmak üzere herhangi bir gücün varlığı tartışılamaz bile” dedi. Abdullahiyan ‘dış güçlerin Azerbaycan’a müdahale ettiğini’ öne sürmüştü.

PAŞİNYAN: GÖRÜŞMEYE HAZIRIM

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmeye hazır olduğunu teyit etti. Paşinyan, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı benimle görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Ben daha temmuz ayında üst düzey ve en üst düzey, yani dışişleri bakanları ve başbakan-cumhurbaşkanı düzeyinde görüşmeye hazır olduğumuzu söylemiştim” dedi.