Dünya Sırbistan'da şok yolsuzluk operasyonu

Sırbistan'da şok yolsuzluk operasyonu

26.12.2015 - 12:43 | Son Güncellenme:

Belgrad Polisi tarafından yürütülen Sırbistan'ın en geniş çaplı "yolsuzluk" operasyonunda, aralarında eski bakan ve belediye başkanlarının da bulunduğu 79 kişi gözaltına alındı.

Sırbistanda şok yolsuzluk operasyonu

Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, düzenlediği basın toplantısında, bakanlık ve ilgili savcılık makamlarının koordinasyonunda, ülkenin en geniş ve en büyük yolsuzluk operasyonunun yapıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Operasyon sonucunda, devlet ve kamu kurumlarında yolsuzluk yaptıkları şüphesiyle aralarında eski bakan, belediye başkanları ve iş adamlarının da yer aldığı 79 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Stefanovic, 5 kişi hakkında da arama kararı çıkartıldığını söyledi.

Stefanovic, bu kişilerin, 2004 yılından bu yana soruşturulduklarını ve para aklama, görevini kötüye kullanma, rüşvet, kamu malını kötüye kullanma ve yerel yönetimlerde yolsuzluk yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındıklarını aktardı.

Operasyonların devam edeceğini vurgulayan Stefanovic, "Devlet ve kamu kurumları 100 milyon avrodan fazla zarara uğratılmıştır. Gözaltına alınanlar arasında en dikkat çeken isimler, eski bakan Slobodan Milosavljevic ile Yolsuzlukla Mücadele Ajansı eski Müdürü Zoran Markovic oldu" dedi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan kişilerin ifadelerinin alınmasının ardından savcılığa sevk edileceği bildirildi.