DünyaABD’de basın mensuplarına şok yasak! ‘Koridorlarda dolaşamayacaklar’

ABD’de basın mensuplarına şok yasak! ‘Koridorlarda dolaşamayacaklar’

20.09.2025 - 11:38 | Son Güncellenme:

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, medyanın Pentagon'a erişiminin kısıtlanacağını duyurdu. İşte detaylar…

ABD’de basın mensuplarına şok yasak ‘Koridorlarda dolaşamayacaklar’

Hegseth, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda basın mensuplarının Pentagon'a erişimine ilişkin açıklamada bulundu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

‘KORİDORLARDA DOLAŞAMAYACAKLAR’

Medyanın Pentagon'a erişiminin kısıtlanacağına işaret eden Hegseth, "Basın artık Pentagon koridorlarında dolaşamayacak" ifadesini kullandı.

Bakan Hegseth, Pentagon'u medyanın değil, halkın yönettiğini vurgulayarak, kurallara uymayanların binaya alınmayacağını duyurdu.

BELGE İMZALAYACAKLAR

​​​​​​​The New York Times'ın (NYT) haberinde ise medya mensuplarına getirilen yeni kurallara ilişkin hazırlanan Pentagon bilgi notuna yer verildi. Bilgi notuna göre basın mensupları artık daha önce erişilebilen çoğu alana yanlarında Bakanlıktan bir refakatçi olmadan giremeyecek.

Haberin Devamı

YETKİLİNİN ONAYI GEREKECEK

Bunun yanı sıra Pentagon'a halihazırda akredite olan basın mensuplarının Bakanlığa girebilmek için belirli bilgileri yayınlamamayı kabul ettikleri bir belge imzalamaları gerekecek. Buna göre, bu bilgiler "gizli" olmasa bile basın mensuplarının bu bilgileri yayınlamaları için bir yetkilinin onayına ihtiyacı olacak.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

ABD ordusuna ilişkin bilgilerin kamuoyuna ulaşmasını büyük ölçüde kısıtlayacağı gerekçesiyle eleştiri toplayan söz konusu kuralların, gelecek haftalarda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler