DünyaABD'den saldırı hazırlığı mı? Karayipler'de dikkat çeken hareketlilik!

ABD'den saldırı hazırlığı mı? Karayipler'de dikkat çeken hareketlilik!

21.05.2026 - 08:55 | Son Güncellenme:

ABD'de bölgede gerilim sürerken Karayipler'de dikkat çeken bir hamlede bulundu. İşte detaylar...

ABDden saldırı hazırlığı mı Karayiplerde dikkat çeken hareketlilik

ABD Güney Saha Komutanlığı'nın (SOUTHCOM) sosyal medya platformundaki hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunuldu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

KARAYİPLER'E KONUŞLANDIRILDI

Açıklamada, ABD'nin 17. Uçak Gemisi Hava Kanadı (CVW-17) biriminin bulunduğu USS Nimitz uçak gemisini, USS Gridley (DDG 101) ve USNS Patuxent (T-AO 201) savaş gemileriyle Karayipler'e konuşlandırdığı bildirildi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

USS Nimitz'in, Tayvan Boğazı'ndan Arap Körfezi'ne kadar dünyanın dört bir yanında görevlerde bulunarak "savaş yeteneğini kanıtladığı" belirtilen açıklamada, bu durumun "hazırlık ve varlığın" en iyi örneği olduğu savunuldu.

ABD Donanmasından martta yapılan açıklamada, dünyanın en büyük savaş gemileri arasında yer alan "USS Nimitz"in görev süresini yaklaşık 1 yıl daha uzatma kararı alındığı duyurulmuş ancak bu süreçte yeni görev yerine dair detay paylaşılmamıştı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, 30 Ocak'ta Küba'ya petrol satan veya sağlayan ülkelerden gelen tüm mallara gümrük vergisi uygulanmasını öngören başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray, bu kararın, Küba'nın "zararlı eylem ve politikalarına" karşı ABD'nin ulusal güvenlik ve dış politika çıkarlarını korumayı amaçladığını savunmuştu.

Haberin Devamı

Küba ile ilgili açıklamalarında, İran'dan sonra bu ülkeye yönelerek Havana yönetimiyle görüşeceklerini ifade eden Trump, Küba'nın "çökmüş bir devlet" olduğunu ve ancak ABD'nin bu ülkedeki siyasi ve ekonomik sorunları çözebileceğini savunuyor.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ise ABD'nin ülkesine askeri olarak müdahalede bulunmak için "bahane" aradığını belirterek, böyle bir durumda bölgenin "kan gölüne döneceği" uyarısı yapıyor.

 

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler