Dünya Son dakika... Afrin'de sona doğru! Sayı her saat artıyor, an itibariyle 12...

Son dakika... Afrin'de sona doğru! Sayı her saat artıyor, an itibariyle 12...

14.03.2018 - 09:27 | Son Güncellenme:

Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'ndan peş peşe son dakika haberleri geliyor. Bugün alınan köylerin sayısı 12 oldu, Türk tankları kent merkezini gören tepelere yerleşti. Reuters, Türk savaş uçaklarının Afrin yolundaki hava harekâtında Suriye rejimi yanlısı beş Şii milisin öldürüldüğünü duyurdu. TSK: Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 444.

Son dakika... Afrinde sona doğru Sayı her saat artıyor, an itibariyle 12...

milliyet.com.tr

18.10: Az önce Afrin merkezindeki terör hedefleri TSK uçakları tarafından bir kez daha vuruldu. Bölgedeki kaynaklar, vurulan bölgelerin fotoğraflarını paylaştı.

Haberin Devamı

16.40 : TSK ve ÖSO, Afrin'in Gevrika, Gazaviye, Halilo ve Deyr Mışmış köylerini teröristlerden temizledi. Gün içinde kurtarılan köy sayısı 12'ye yükseldi.

14.50 : TSK ve ÖSO, Afrin'in Kori Gul, Şadir, Çolağan, Göz, Marratah, Şatiyan, Yukarı Kaferdel ve Kuran köylerini teröristlerden temizledi.

12.35 : Afrin merkezinin kuzeyindeki terör hedefleri Türk savaş uçaklarıyla vuruluyor.

12.30 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaşık. Temenni ederim ki akşama kadar Afrin düşmüş olur" dedi.

11.35 : Bülbül bölgesindeki Yebise (Kurukul) köyü teröristlerden alındı.

11.25 : Reuters, Türk savaş uçaklarının Afrin yolundaki hava harekâtında Suriye rejimi yanlısı beş Şii milisin öldürüldüğünü duyurdu. Ajansa konuşan milis komutanı, terör örgütü YPG'nin Nubl ve Zehra kasabalarını kendi denetimlerine bıraktığını da söyledi.

11.20 : YPG'li teröristlerden geçtiğimiz haftalarda temizlenen Raco beldesinde kasaba sakinleri evlerine dönüyor.

Son dakika... Afrinde sona doğru Sayı her saat artıyor, an itibariyle 12...

Anadolu Ajansı'na konuşan Abdülkerim Meri, "Teröristler izinsizce evimize yerleşmiş, bir duvarında delik oluşturup, başka binalara geçmişler. Ama çok şükür genel olarak bir sıkıntı yok. Kısa süre içinde toparlanacağımızı düşünüyorum" diyor.

09.50 : TSK: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 444. Son bir günde etkisiz hale getirilen terörist ise 51.

08.40 : ABD ve Türkiye'nin Menbic'ten YPG'nin çekilmesi için anlaşmaya varmasıyla, Afrin'den sonraki hedef olan ilçede büyük bir hareketlilik başladı. YPG'li teröristler, Menbic'teki evlerini ve mülklerini satmaya başladı.

07.30 : Genelkurmay Başkanlığı'nın harekâtın elli altıncı gününde Afrin'in kuşatıldığını ve sivillerin çıkışı için güvenli bir koridor bırakıldığını açıklamasıyla, gözler ilçe merkezine çevrilmiş durumda. Afrin'i gören tepelere yerleşen Türk tanklarının fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıldı. Aşağıdaki fotoğraf Afrin'in hemen doğusundaki Halidiye dağından.

Son dakika... Afrinde sona doğru Sayı her saat artıyor, an itibariyle 12...

07.25 : Afrin'in batısı ve doğusundaki birçok köy dün el değiştirdi, yüzlerce sivil güneydeki Suriye rejimine ait bölgeye doğru kaçıyor. Reuters haber ajansı, Afrin'den ayrılan sivillerin fotoğraflarını dünyaya geçti.
Son dakika... Afrinde sona doğru Sayı her saat artıyor, an itibariyle 12...

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın elli sekizinci gününde tüm gelişmeleri canlı blogla aktarıyor olacağız.