DünyaAlmanya Federal Meclisi’nde bir ilk! Vekil kürsüye bebeğiyle çıktı

Almanya Federal Meclisi’nde bir ilk! Vekil kürsüye bebeğiyle çıktı

24.09.2025 - 15:39 | Son Güncellenme:

Almanya Federal Meclisi’nde bir ilk yaşandı. Yeşiller Partisi milletvekili Hanna Steinmüller, kürsüye bebeği ile çıktı. İşte detaylar…

Almanya Federal Meclisi’nde 2026 yılı bütçe görüşmeleri sert tartışmalara sahne olurken, tarihe geçecek bir an yaşandı. Yeşiller Partisi milletvekili Hanna Steinmüller, inşaat bütçesi oturumunda kürsüye bebeğiyle birlikte çıkarak konuşma yaptı.

Haberin Devamı

MECLİSTE BİR İLK YAŞANDI

Deutsche Welle’nin haberine göre 32 yaşındaki Berlin vekili, kanguru taşıyıcıyla kucağında uyuyan bebeğiyle kürsüye gelerek söz aldı. Böylece Federal Meclis’te ilk kez bir milletvekili konuşmasını bebeğiyle gerçekleştirmiş oldu. Steinmüller’in bu sıra dışı konuşması hem mecliste hem de sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

KONUŞMA BOYUNCA UYUDU

Meclisin resmi Instagram hesabından yapılan paylaşımda, “Bugün ilk kez bir milletvekili bebeğiyle birlikte Alman Federal Meclisi kürsüsündeydi” ifadeleri yer aldı. Paylaşılan kısa videoda ise küçük çocuğun annesinin konuşması sırasında sakin kaldığı ve uyumaya devam ettiği görüldü.

Almanya Federal Meclisi’nde bir ilk Vekil kürsüye bebeğiyle çıktı

BAŞKANDAN DESTEK

Meclis Başkanı ve CDU üyesi Julia Klöckner de Steinmüller’e destek verdi. Klöckner, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Bebeği olan ve bakmakta zorlanan bir anne mi? Hanna Steinmüller bunun üstesinden bebeğiyle birlikte ustalıkla geldi” sözleriyle genç vekili övdü. Klöckner ayrıca belirli koşullar altında bebeklerin genel kurula alınmasının makul olacağını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA TARTIŞMALI BİR KONU

Almanya’da bebeklerin meclis salonlarına girişi geçmişte de sık sık tartışmalara yol açmıştı. 2009’da Berlin Eyalet Meclisi’nde üç kadın vekil, bebekleriyle arka sıralara gönderilince meclis başkanına itiraz etmişti. 2014’te ise Baden-Württemberg eyaletinde ebeveyn izni uygulaması başlatılarak bir ilke imza atılmıştı.

2017’den bu yana Federal Meclis’te çocuklar için özel bir oyun odası bulunsa da kürsüye bebekle çıkılması ilk kez yaşandı. Hanna Steinmüller’in bu hareketi, siyasette ebeveynlik ve aile yaşamı konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler