DünyaÇin'de eski savunma bakanlarına idam cezası! Yolsuzluk soruşturması

Çin'de eski savunma bakanlarına idam cezası! Yolsuzluk soruşturması

07.05.2026 - 17:20 | Son Güncellenme:

Çin’de eski Savunma Bakanları Wei Fenghe ve Li Shangfu, rüşvet suçlamasıyla iki yıl ertelemeli idam cezasına çarptırıldı ve mal varlıklarına el konuldu. Mahkeme, erteleme süresinde suç işlememeleri halinde cezaların ömür boyu hapse çevrileceğini açıkladı.

Çinde eski savunma bakanlarına idam cezası Yolsuzluk soruşturması

Çin'de orduya yönelik yolsuzluk soruşturmaları kapsamında eski Savunma Bakanları Wei Fenghe ve Li Shangfu'nun yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme Wei ve Li'yi rüşvet suçu işledikleri gerekçesiyle iki yıl ertelemeli idam cezasına çarptırdı ve mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

SUÇ İŞLEMEZLERDE ÖMÜR BOYU HAPSE ÇEVİRLECEK

Wei ve Li, anayasaya göre erteleme süresi içinde herhangi bir suç işlemezse idam cezaları, ömür boyu hapis cezasına çevrilecek.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Wei, 2018'den 2023'e kadar Savunma Bakanı olarak görev yapmış, Mart 2023'te yerini Li'ye bırakmıştı. Li, Ekim 2023'te görevden alınmıştı.

Çin Silahlı Kuvvetleri, 2012'de iktidara gelen Devlet Başkanı Xi Jinping'in emriyle başlatılan geniş kapsamlı yolsuzlukla mücadele operasyonunun ana hedeflerinden biri olmuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler