DünyaDanimarka Başbakanı: Netanyahu bir 'sorun' haline geldi

Danimarka Başbakanı: Netanyahu bir 'sorun' haline geldi

16.08.2025 - 17:20 | Son Güncellenme:

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir "sorun" haline geldiğini söyledi ve İsrail üzerinde baskıyı artırmak istediklerini ancak AB ülkelerinden henüz destek alamadıklarını söyledi.

Danimarka Başbakanı: Netanyahu bir sorun haline geldi

Frederiksen ülkesinin şu anda Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüttüğünü hatırlatarak, Gazze savaşı konusunda İsrail üzerinde baskı kurmaya çalışacağını belirtti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

"Netanyahu artık başlı başına bir sorun" ifadelerini kullanan Frederiksen, Jyllands-Posten gazetesine verdiği röportajda İsrail hükümetinin "çok ileri gittiğini" de sözlerine ekledi.

'BASKIYI ARTIRMAK İSTİYORUZ, ANCAK AB DESTEĞİ ALAMADIK'

Merkez sağ lider, Gazze’deki "kesinlikle korkunç ve felaket boyutundaki" insani durum ile işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim projelerini sert bir dille eleştirdi.

"İsrail üzerindeki baskıyı artırmak isteyen ülkelerden biriyiz, ancak henüz AB üyelerinin desteğini alabilmiş değiliz," dedi.

Frederiksen, "siyasi baskı, yaptırımlar bunlar yerleşimcilere, bakanlara ya da doğrudan tüm İsrail’e yönelik olabilir" diyerek ticaret veya araştırma alanındaki yaptırımları kastettiğini söyledi ve ekledi:

Haberin Devamı
Haberin Devamı
  • "Hiçbir şeyi peşinen dışlamıyoruz. Tıpkı Rusya'da olduğu gibi, yaptırımları en etkili olacağını düşündüğümüz noktaları hedef alacak şekilde tasarlıyoruz."

Danimarka, Filistin devletini tanıyacağını açıklayan ülkeler arasında yer almıyor.

Gazze’deki sağlık bakanlığı verilerine göre İsrail saldırıları 7 Ekim 2023'ten u yana 61 bin 430'dan fazla Filistinlinin ölümüne yol açtı. Ölenlerin çoğu sivildi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler