DünyaEscobar'ın itlaf edilmek istenen 80 su aygırına milyarder talip! 'Nerede doğacaklarını seçmediler'

Escobar'ın itlaf edilmek istenen 80 su aygırına milyarder talip! 'Nerede doğacaklarını seçmediler'

30.04.2026 - 12:29 | Son Güncellenme:

Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar'dan miras kalan ve yerel halka göre istilacı tür haline gelen 80 su aygırı, Hindistanlı milyarder Anant Ambani'nin devreye girmesiyle itlaf edilmekten kurtulabilir. Ambani, su aygırlarının "nerede doğacaklarını seçmediklerini" belirterek harekete geçti. İşte detaylar...

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Escobarın itlaf edilmek istenen 80 su aygırına milyarder talip Nerede doğacaklarını seçmediler

Hindistanlı bir milyarderin oğlu, Pablo Escobar’a ait ünlü 80 su aygırını itlaf edilmekten kurtarmak için sahipleneceğini açıkladı. Yaklaşık 70 milyar sterlinlik serveti olduğu tahmin edilen Mukesh Ambani’nin oğlu Anant Ambani, hayvanların kendi hayvan merkezine taşınmasını talep etti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

HIZLA ÇOĞALDILAR

İngiltere merkezli Metro sitesinin haberine göre söz konusu su aygırları, uyuşturucu baronu Escobar tarafından Kolombiya’ya getirildikten sonra hızla çoğalarak istilacı bir türe dönüştü ve ülke için ciddi bir sorun haline geldi.

"Kokain Kralı" olarak anılan Escobar, malikanesinde kangurular, zebralar ve diğer egzotik hayvanlardan oluşan bir hayvanat bahçesi kurmuştu. 1993’te ölümünün ardından bu alan turistik bir cazibe merkezine dönüştü.

Escobarın itlaf edilmek istenen 80 su aygırına milyarder talip Nerede doğacaklarını seçmediler

Haberin Devamı

'NEREDE DOĞACAKLARINI SEÇMEDİLER'

Kolombiyalı yetkililere göre, insanlara da tehlike oluşturabilen serbest dolaşan birçok su aygırı itlaf edilebilir.

Haberin Devamı

Ambani yaptığı açıklamada şunları söyledi: Vantara, bu süreci Kolombiya’nın belirlediği şartlar çerçevesinde destekleyecek uzmanlığa, altyapıya ve kararlılığa sahiptir. Bu 80 su aygırı nerede doğacaklarını seçmedi ve bugün karşı karşıya oldukları koşulları kendileri yaratmadı. Onlar yaşayan ve hissedebilen varlıklar; eğer güvenli ve insancıl bir çözümle onları kurtarma imkanımız varsa, bunu denemek bizim sorumluluğumuzdur.

Haberin Devamı

YEREL HALK ENDİŞELİ

Haberin Devamı

Kolombiya Çevre Bakanlığı, 2023 yılında su aygırlarını kısırlaştırmaya başlamıştı. Ancak hayvanlar nehirlerde serbestçe yaşamaya ve kontrolsüz şekilde çoğalmaya devam etti.

Yerel halk, bu hayvanları "agresif" ve "öngörülemez" olarak nitelendiriyor; sürüyle karşılaştıklarında saklandıklarını ifade ediyor. Doğal yırtıcılarının olmaması nedeniyle hızla çoğalan su aygırları, Afrika’daki türdeşlerine kıyasla daha hızlı üreyerek sayıca artıyor ve yerel bitki örtüsüne zarar veriyor.

Haberin Devamı

Escobarın itlaf edilmek istenen 80 su aygırına milyarder talip Nerede doğacaklarını seçmediler

GÜNDE YAKLAŞIK 40 KİLOGRAM OT TÜKETİYORLAR

Günde yaklaşık 40 kilogram ot tüketen su aygırları, dünyanın en büyük kemirgeni olan kapibaralar gibi yerel türlerin besin kaynaklarını da azaltıyor. Ayrıca su aygırlarının dışkıları zararlı bakteriler içerebiliyor ve su yollarında besin yükünü artırarak zararlı alg patlamalarına yol açabiliyor.

Haberin Devamı

Kolombiya 2009 yılında bir itlaf girişiminde bulunmuş, ancak yerel olarak bilinen "Pepe" adlı su aygırının vurulduğunu gösteren fotoğraf büyük tepki çekmişti. Yetkililer daha önce uyarıda bulunarak, önlem alınmazsa su aygırı sayısının 2035 yılına kadar 1000’e ulaşabileceğini belirtmişti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler