Dünyaİsrail-Lübnan 3. tur görüşmeleri başladı! 'Kanın durdurulması ve kalıcı çözüm'

İsrail-Lübnan 3. tur görüşmeleri başladı! 'Kanın durdurulması ve kalıcı çözüm'

14.05.2026 - 17:21 | Son Güncellenme:

İsrail ile Lübnan arasındaki 3. tur doğrudan görüşmelerinin ABD Dışişleri Bakanlığında başladığı bildirildi.

İsrail-Lübnan 3. tur görüşmeleri başladı Kanın durdurulması ve kalıcı çözüm

İsrail ve Arap medyasına açıklama yapan yetkililer, Washington'daki Dışişleri Bakanlığında doğrudan görüşmelerin yeni turunun yerel saatle 09.00 civarında başladığını belirtti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Öte yandan, bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, görüşmelere ABD'nin Beyrut Büyükelçisi Mişel İsa, ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ve Bakanlık yetkilisi Mike Needham; Lübnan'ın Washington Büyükelçisi Nada Hamadeh ile eski Büyükelçisi ve Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Simon Karam; İsrail'i temsilen ise İsrail'in Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter ile İsrail'in Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Yossi Draznin'in ve diğer bazı yetkililerin katıldığını ifade etti.

İsrail-Lübnan 3. tur görüşmeleri başladı Kanın durdurulması ve kalıcı çözüm
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

İSRAİL İLE LÜBNAN ARASINDA BAŞLAYAN GÖRÜŞMELER

Haberin Devamı

İsrail ve Lübnan'ın Washington'daki büyükelçileri, 14 ve 23 Nisan'da ABD arabuluculuğunda müzakerelere hazırlık kapsamında bir araya gelmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen ilk toplantı, "1993 yılından bu yana en üst düzey doğrudan görüşme" olarak kayıtlara geçmişti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Görüşmelere ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Lübnan ve İsrail'in Washington büyükelçileri katılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, yakın gelecekte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn'ı Beyaz Saray'da ağırlamayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etmişti.

Haberin Devamı

Lübnan'da İsrail ile doğrudan müzakere başlığı, iç siyasette ve kamuoyunda en tartışmalı konuların başında geliyor.

Cumhurbaşkanı Avn ve Başbakan Nevvaf Selam, müzakereleri "kanın durdurulması ve kalıcı çözüm" için zorunlu ve tek seçenek olarak değerlendirirken, Hizbullah ve ona yakın çevreler ise doğrudan temasları "teslimiyet" şeklinde nitelendirerek sürece karşı çıkıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler