Dünyaİsrail TV'sinde canlı yayında skandal Türkiye itirafı! 'Düşman ülke ilan etmeliyiz, ağır bedel öderler'

İsrail TV'sinde canlı yayında skandal Türkiye itirafı! 'Düşman ülke ilan etmeliyiz, ağır bedel öderler'

19.05.2026 - 07:39 | Son Güncellenme:

İsrail Kültür Bakanı Zoar canlı yayında Türkiye'ye yönelik skandal ifadeler kullanırken çarpıcı bir itirafta bulundu. 'Düşman ülke' çıkışı ise dikkat çekti. İşte detaylar...

İsrail TVsinde canlı yayında skandal Türkiye itirafı Düşman ülke ilan etmeliyiz, ağır bedel öderler

MİLLİYET.COM.TR / İsrail Kültür Bakanı Miki Zoar, katıldığı canlı yayında Türkiye’yi hedef alan skandal açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

‘BİZE ZARAR VERENE ZARAR VERİRİZ’

İsrail kanalı Srugim’deki bir programa çıkan Zoar konuşmasının başında Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan ve içlerinde Türk aktivistlerin de bulunduğu Küresel Sumud Filosu’na saldırmaya devam edeceklerinin sinyalini vererek “Bize zarar verenlere nasıl zarar vereceğimizi biliyorum. Denemeye kalksınlar ve görsünler” dedi.

İsrail TVsinde canlı yayında skandal Türkiye itirafı Düşman ülke ilan etmeliyiz, ağır bedel öderler

‘TÜRKİYE’DEN GELEN TEHDİT TEHLİKELİ’

Türkiye’ye yönelik İsrail’in tutumunun değişmesi gerektiğini öne süren Zoar “Bizim çok yetenekli bir ordumuz var. Türkiye’den gelen tehdit ise çok tehlikeli. Son dönemde uluslararası arenada Ankara yüceltilirken Tel Aviv ise sürekli olarak karalanıyor. Bu tamamen yanlış ve son vermemiz gereken bir durum” diye konuştu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

‘DÜŞMAN ÜLKE İLAN ETMELİYİZ’

Haberin Devamı

Türkiye’nin “düşman ülke” olarak ilan edilmesi konusunda ısrarcı olduğunu dile getiren İsrailli bakan “Onları kesin olarak düşman ülke olarak ilan etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE AĞIR BEDEL ÖDER’

Ayrıca “Etrafımızdaki çember her anlamda daralıyor. Ama dediğim gibi ordumuz güçlü ve Türkiye’nin eğer savaş yolunu seçmesi durumunda şüphesiz ‘ağır bedeller’ ödeyeceğini bilmesi gerekiyor” diye ekledi.

Haberin Devamı

İsrail TVsinde canlı yayında skandal Türkiye itirafı Düşman ülke ilan etmeliyiz, ağır bedel öderler

‘NETANYAHU ELDİVENLERİNİ TAKMIŞ BEKLİYOR’

İran’a yönelik saldırılara dair de konuşan Zoar “Birkaç gün önce Başbakan Netanyahu ile oturduk ve konuştuk. Bizim açımızdan neler olup bittiğini ve nereye gittiğimizi sordum. Cevabı ise çok netti. Bana ‘Kazanacağız. İran’da kazanacağız. Hizbullah’a karşı kazanacağız ve Hamas’a karşı kazanacağız. Her yerde kazanacağız’ dedi. Yani Netanyahu eldivenlerini takmış bir şekilde hareket hazır bekliyor. Lübnan’da da ilerlemeye devam edeceğiz. Beyrut’ta bir kez olsun geri adım atmayacağız” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler