DünyaMarcon'dan Gazze çıkışı: Eşi benzeri görülmemiş, önceden ilan edilmiş bir felaket!

Marcon'dan Gazze çıkışı: Eşi benzeri görülmemiş, önceden ilan edilmiş bir felaket!

11.08.2025 - 14:49 | Son Güncellenme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BFMTV'ye yaptığı son dakika açıklamasında İsrail'e sert çıktı, "Bu sürekli bir savaşa doğru gidiştir" dedi.

Marcondan Gazze çıkışı: Eşi benzeri görülmemiş, önceden ilan edilmiş bir felaket

Fransa Cumhurbaşkanı, İsrail'in açıkladığı genişleme planını "eşi benzeri görülmemiş bir ciddiyete sahip önceden ilan edilmiş bir felaket" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

"Bu savaşa şimdi, kalıcı bir ateşkesle son vermek gerekir" diyen Cumhurbaşkanı, 11 Ağustos Pazartesi günü BFMTV’ye, İsrail ile Hamas arasındaki Gazze çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'SÜREKLİ BİR SAVAŞA DOĞRU GİDİŞTİR'

Fransa Cumhurbaşkanı, "İsrail kabinesinin Gazze kentine, Mawasi kamplarına yönelik operasyonunu genişleteceğini ve İsrail’in yeniden işgalini duyurması, eşi benzeri görülmemiş bir ciddiyete sahip önceden ilan edilmiş bir felaket ve sürekli bir savaşa doğru gidiştir. İsrailli rehineler ve Gazze halkı, bu stratejinin ilk kurbanları olmaya devam edecektir" diye ekledi.

Haberin Devamı

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ TAM İŞGAL PLANI

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi'nin askeri işgalini ve yaklaşık 1 milyon Filistinlinin zorla yerinden edilmesini içeren planı 8 Ağustos'ta onayladı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

"Hamas'ı ortadan kaldırma" gerekçesiyle hazırlanan beş maddelik tasarı, BM'nin "insani felaket" uyarısına ve dünya genelindeki sert tepkilere karşın uygulanmaya başlanacak.

Türkiye ise "yayılmacı ve soykırım niteliğinde" olarak nitelendirdiği bu plana karşı çıkarak İsrail'e derhal kalıcı ateşkes çağrısında bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler