Dünya Son dakika... Otomobiliyle Rus büyükelçiliğine çarptı!

Son dakika... Otomobiliyle Rus büyükelçiliğine çarptı!

06.04.2022 - 12:22 | Son Güncellenme:

Avrupa ülkeleri Buça katliamının ardından Rus diplomatları sınır dışı ederken, Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Rusya temsilciliğinde çarşamba sabahı bir patlama gerçekleşti. Otomobiliyle büyükelçilik kapısına çarpan sürücü, alev alan araçta öldü.

Son dakika... Otomobiliyle Rus büyükelçiliğine çarptı

Peş peşe açıkladığı yaptırımlarla Rusya ile köprüleri atan Avrupa ülkeleri, Buça katliamının ardından Rus diplomatları sınır dışı ediyor.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 27 kilometre kuzeybatısında yer alan Buça ilçesinde sokaklara saçılmış cesetlerin görüntüleri ve toplu mezarlar, Avrupa ülkelerinde infiale yol açtı. Hafta başında Fransa ve Almanya ilk sınır dışı kararlarını açıklayan ülkeler oldu. Almanya 40, Fransa ise 35 Rus diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti.

Almanya ve Fransa'yı diğer Avrupa ülkeleri İtalya, İspanya, Belçika, Hollanda, Çekya, Estonya, Danimarka, İsveç, Romanya, Portekiz, Letonya, Bulgaristan, Litvanya, Polonya, Slovakya, Kuzey Makedonya izledi. Avrupa'nın güneyindeki Yunanistan ise bu sabah 12 Rus diplomatın ülkeyi terk etmesini istedi.

Buça katliamının ortaya çıkmasından sonra 'istenmeyen adam' ilan edilen Rus diplomatların sayısı 200'e yaklaştı. İşgalin başından itibaren Moskova'ya dönmek zorunda kalan Rus diplomatların sayısı ise 350'ye yaklaştı.

Haberin Devamı

Son dakika... Otomobiliyle Rus büyükelçiliğine çarptı

PATLAMA SESİNİ YÜKSELEN ALEVLER İZLEDİ

Salı akşamı 10 Rus diplomattan ülkeyi terk etmesini isteyen Romanya, Çarşamba sabahına Rusya Büyükelçiliği önündeki çarpışma haberiyle başladı. Bir otomobil, Romanya'nın başkenti Bükreş'teki büyükelçilik binasının kapısına hızla çarptı.

Son dakika... Otomobiliyle Rus büyükelçiliğine çarptı

Yerel medya, sabah 06.00 sularında kapıya çarpan aracın patladığını ve sürücünün alev alan araçta hayatını kaybettiğini bildiriyor. İtfaiye ekipleri, aracın büyükelçilik binasına girmediğini ve sürücünün olay yerinde öldüğünü açıkladı.

Son dakika... Otomobiliyle Rus büyükelçiliğine çarptı

Büyükelçilik önünde gerçekleşen olay, Rus medyasında 'Buça provokasyonu' başlıklarıyla haberleştirildi.

İşgalin başlamasıyla Bükreş Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, Rusya'dan saldırıyı durdurmasını talep etmişti.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin başladığı 24 Şubat'tan bu yana 624 bin insan savaştan kaçarak komşu ülke Romanya'ya sığındı. Halihazırda 80 bin Ukraynalının Romanya'da kaldığı biliniyor.