Dünya Son dakika... Peş peşe canlı bomba saldırıları! Onlarca can kaybı var

Son dakika... Peş peşe canlı bomba saldırıları! Onlarca can kaybı var

24.02.2018 - 09:28 | Son Güncellenme:

Afganistan'da bu sabah gerçekleşen dört ayrı patlamada çok sayıda kişi yaşamını yitirdi veya yaralandı. Başkent Kabil'de canlı bombanın kendini havaya uçurduğu yer, NATO binası ve ABD Büyükelçiliği'ne yakın bir konumda.

Son dakika... Peş peşe canlı bomba saldırıları Onlarca can kaybı var

Afganistan'ın başkenti Kabil ve Helmand vilayeti, terör saldırılarına hedef oldu.

Haberin Devamı

Canlı bomba, Kabil'de diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölgedeki istihbarat merkezi önünde üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi.

Resmi açıklamaya göre, en az iki can kaybı var. Hastaneye taşınan yaralılardan bazılarının durumu ağır.

Associated Press (AP) haber ajansı, patlamanın gerçekleştiği bölgede NATO'nun merkez binası ve ABD büyükelçiliği olduğunu bildiriyor.

Batıdaki Ferah vilayetinde ise Taliban militanları bir kontrol noktasında 25 askeri öldürdü. Bala Buluk'ta Cuma gece saatlerinde başlayan saldırı Cumartesi sabaha kadar sürdü.

Helmand vilayetinde ise Cumartesi sabahı peş peşe intihar saldırıları düzenlendi. Üç güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği patlamalarda birçok sivil de yaralandı.

Haberin Devamı

Eyalet sözcüsü Ömer Zak, saldırılardan birinin bomba yüklü araçla yapıldığı bilgisini verdi.

Helmand'daki saldırıları Taliban üstlendi.

On yıllardır çalkantıdan kurtulamayan Afganistan'da son senelerde terör örgütleri IŞİD ve Taliban etkinliğini artırmış durumda. İki örgütün geçen yıl düzenlediği saldırılarda binden fazla insan yaşamını yitirdi.