Dünya Putin dünyaya ilan etti: Müzakereye hazırız

Putin dünyaya ilan etti: Müzakereye hazırız

25.02.2022 - 15:03 | Son Güncellenme:

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna ile üst düzey müzakerelere hazır olduğunu açıkladı. Rus Ria ajansı, Putin'in Çin lideri Xi Jinping'le görüşmesinde söz konusu açıklamayı yaptığını bildiriyor. Putin'in sözleri, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin müzakerelere çağrılarına ilk kez yanıt niteliği taşıyor.

Putin dünyaya ilan etti: Müzakereye hazırız

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının 2’nci gününde tüm taraflardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakereye açık olduğunu duyurduktan sonra Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya - Ukrayna müzakereleri için Minsk’in ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Lukaşenko ile Putin’in telefon görüşmesi yaptığını söyleyerek, “Lukaşenko, delegasyonların toplantısı için tüm koşulları oluşturma yönünde söz konusu müzakereler için hazır olduklarını belirtti. Zelenskiy'nin önerisine yanıt olarak Vladimir Putin, Ukrayna ile müzakereler için Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İdaresi temsilcileri düzeyinde Minsk'e bir Rus heyeti göndermeye hazır” dedi.