Dünya Son dakika... Putin'den Trump'a zeytin dalı!

Son dakika... Putin'den Trump'a zeytin dalı!

28.11.2018 - 14:29 | Son Güncellenme:

Rusya lideri, G20 zirvesindeki kritik randevuyu iptal edebileceğini açıklayan ABD Başkanıyla görüşmeyi umduğunu söyledi. Rusya'nın Ukrayna savaş gemilerine ateş açıp askerlerini alıkoyması, dünya gündemini belirliyor.

Son dakika... Putinden Trumpa zeytin dalı

Rusya'nın Ukrayna ile Karadeniz'de çatışmaya girmesi ve üç savaş gemisine el koymasıyla görülmemiş şekilde tırmanan tansiyon, beklendiği gibi siyasete de yansıdı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya lideri Vladimir Putin ile Arjantin'deki G-20 zirvesinde yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğini açıkladı. Trump "Belki Putin ile görüşmem. Belki görüşme bile olmayacak. Bu saldırganlığı sevmiyorum. Bu saldırganlığı hiç istemiyorum" dedi.

Moskova ise, gerilimi düşürmeye çalışıyor. Rusya lideri Vladimir Putin, Arjantin'de ABD Başkanıyla görüşmeyi umduğunu söyledi.

Kremlin de, bugün gün içinde yaptığı açıklamada randevudan umutlu olduklarını belirtti. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, iptal beklemediklerini vurgulayarak, "İki liderin görüşmesinin gerçekleşeceğine yönelik hazırlıklarımız devam ediyor" ifadesini kullandı.

Rusya, hafta sonu Karadeniz'den Kerç Boğazı'na doğru ilerleyen Ukrayna savaş gemilerini ateş açarak durdurmuştu. Gemilere el koyan Rusya, Ukraynalı askerleri ise tutuklayıp hapse atıyor.