Dünya Son dakika... Rusya Harkov'a saldırıyor! Çok sayıda sivil öldü

Son dakika... Rusya Harkov'a saldırıyor! Çok sayıda sivil öldü

19.04.2022 - 16:23 | Son Güncellenme:

Donbas'ta taarruza geçen Rus işgalciler, Ukrayna'nın en büyük ikinci kentini top mermisi yağmuruna tuttu. Yetkililer en az 15 sivilin hayatını kaybettiğini aktarıyor.

Son dakika... Rusya Harkova saldırıyor Çok sayıda sivil öldü

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ı ele geçirmek için savaşta yeni bir sayfa açıldığını bugün resmen duyuran Rusya, Harkov'da yine sivilleri vurdu.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın en büyük ikinci kentini aralıksız bombardımana tutan Rus işgalcilerin saldırılarında en az üç kişi hayatını kaybetti. Harkov valisi, Rus birliklerinin açtığı topçu ateşinin 16 sivilin de yaralanmasına yol açtığını söyledi.

CNN International yayınına bağlanan Harkov belediye başkanı Igor Terekhov ise, Pazartesi gününden bu yana Rus saldırılarının en az 15 sivili öldürdüğü bilgisini verdi. Belediye başkanı Terekhov, bir saldırının 15 can aldığını aktardı.

Geride kalan bir buçuk günde yaralıların sayısı ise 50'yi buldu.

Kiev çevresindeki başarısızlığın ardından Donbas'a yönelen Rus ordusunun ana hedeflerinden biri, Rusya-Ukrayna sınırındaki Harkov'u işgal etmek. Alman Bild gazetesinden Björn Stritzel ise, Rus işgalcilerin özellikle Harkov'daki Saltivka bölgesini yoğun şekilde top atışına tuttuğunu bildiriyor.

Haberin Devamı

Twitter hesabından bir video yayınlayan Stritzel'in kaydettiği görüntülerde, arka arkaya patlayan topların sesleri duyuluyor.