Dünya Son dakika... Şeran da alındı! YPG'liler Cinderes'i boşalttı

Son dakika... Şeran da alındı! YPG'liler Cinderes'i boşalttı

06.03.2018 - 13:02 | Son Güncellenme:

TSK ve ÖSO Afrin'in kuzeyindeki Şeran beldesini aldı. Böylece, Meydanlı Barajı'nın doğu tarafı tamamen YPG'li teröristlerden kurtarılmış oldu. Daha sonra da Şeran'ın yanındaki Katme tepesi teröristlerden temizlendi. 32 yaşındaki İzlandalı terörist Haukur Hilmarsson’un Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 24 Şubat’ta düzenlenen operasyonlarda öldürüldüğü açıklandı. Batı cephesindeki en önemli hedef olan Cinderes'i havadan görüntüleyen Anadolu Ajansı, beldenin boşaltıldığını bildiriyor.

Son dakika... Şeran da alındı YPGliler Cinderesi boşalttı

Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın kırk altıncı gününde cephede son dakika gelişmeleri var.

Haberin Devamı

Etrafındaki Harabat Çaran ve Çaran köyleri bugün YPG'li teröristlerden temizlenen Şeran beldesi, öğle saatlerinde alındı.

Üç tarafı tamamen kuşatılan kuzeydoğu cephesindeki kritik beldenin alınması birkaç saat sürdü. Şeran'ın alınmasıyla Meydanlı Barajı'nın doğu tarafı tamamen YPG'lilerden kurtarılmış oldu.

Akşam saatlerinde de Şeran'ın yanındaki Katme tepesi de teröristlerden kurtarıldı.

İZLANDALI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Son dakika... Şeran da alındı YPGliler Cinderesi boşalttı

32 yaşındaki İzlandalı terörist Haukur Hilmarsson’un Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 24 Şubat’ta düzenlenen operasyonlarda öldürüldüğü açıklandı. İzlandalı teröristin Yunan RUIS ve Türk MLKP terör örgütlerinden sonra YPG’ye katıldığı bildirildi.

Daha önce de İspanya ve Fransa’dan gelerek terör örgütüne katılan iki Avrupalı, Afrin’de öldürülmüştü. Terör örgütü 18 Şubat’ta yaptığı açıklamada, İspanyol Samuel Prada Leon ve Fransız Olivier Francois Jean Le Clainche’nin 10 Şubat’ta Cinderes’te öldürüldüğünü duyurmuştu.

Haberin Devamı

YAŞANAN SICAK ÇATIŞMA KAMERAYA YANSIDI

Batı cephesinde ise Türk savaş uçakları Cinderes beldesindeki terör mevzilerini vuruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada Cinderes üstündeki baskının arttığını söyledi.

Batı cephesindeki en önemli hedef olan Cinderes'i havadan görüntüleyen Anadolu Ajansı, beldenin boşaltıldığını bildiriyor.

Genelkurmay Başkanlığı, bugün harekâtta etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2872'ye çıktığını duyurdu.

Son bir haftada Raco, Şeyh Hadid ve Şeran'ı kaybeden terör örgütü, büyük bir darbe yedi.

CİNDERES HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ