DünyaSevgililer Günü’nde yalnızların yeni adresi! Dünyada bir ilk: Bu restoranda partneriniz yapay zeka

Sevgililer Günü’nde yalnızların yeni adresi! Dünyada bir ilk: Bu restoranda partneriniz yapay zeka

13.02.2026 - 15:29 | Son Güncellenme:

Karşınızda sizi dinleyen, tutkularınıza destek olan bir partner… Ama o bir insan değil. Dünyanın ilk yapay zeka flört mekanı kapılarını açtı. İşte detaylar...

Sevgililer Günü’nde yalnızların yeni adresi Dünyada bir ilk: Bu restoranda partneriniz yapay zeka

ABD’nin New York City kentinde Sevgililer Günü’ne özel olarak dünyanın ilk “yapay zeka ile flört restoranı” kapılarını açtı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

MASADA İNSAN DEĞİL TELEFON VAR

New York Post’un haberine göre mekana adım atanlar, tek kişilik masalarda yemeklerini yerken karşılarında bir insan değil, masaya yerleştirilmiş bir akıllı telefon ekranındaki görüntülü yapay zeka robotuyla buluşuyor; her konuda sohbet edebiliyor.

Bir yapay zeka şirketi tarafından hayata geçirilen ve “dünyanın ilk yapay zeka flört mekanı” olarak tanıtılan restoranda sistem video sohbet formatında işliyor; kullanıcıların yapay zeka robotlarıyla konuşabilmesi için kulaklık takması gerekiyor.

Haberin Devamı

Sevgililer Günü’nde yalnızların yeni adresi Dünyada bir ilk: Bu restoranda partneriniz yapay zeka

PARTNERLERİNİ MÜŞTERİLER OLUŞTURUYOR

Şirketin internet sitesindeki tanıtımda ise müşterilerin “kendilerini dinleyen, tutkularına destek olan ve aralarındaki bağı her zaman koruyan bir sanal partnerle bir araya gelebileceği” vurgulanıyor.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Haberde aktarıldığına göre uygulama, ABD’de oldukça popüler olan klasik flört uygulamalarını andıran kaydırmalı bir arayüz sunuyor. Premium abonelik seçeneğiyle kullanıcılar saç rengi, vücut tipi, ırk, isim ve kişilik özellikleri dahil olmak üzere sanal partnerlerini baştan sona kendileri oluşturabiliyor.

Haberin Devamı

Sevgililer Günü’nde yalnızların yeni adresi Dünyada bir ilk: Bu restoranda partneriniz yapay zeka

SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE REKOR KIRMASI BEKLENİYOR

Uygulamayı deneyimleyen bir gazeteci, John Yoon isimli bir karakterle yazıştığını ve karakterin daha ilk mesajdan önce randevuya gönderme yaptığını aktardı. Ancak görüntülü görüşmede dudak senkronizasyonundaki uyumsuzluk ve konuşma tarzının yapaylığı dikkatlerden kaçmadı.

Uzmanlar, bu tür yapay zeka destekli mekanların kalıcı bir trende dönüşüp dönüşmeyeceğinin belirsiz olduğunu belirtirken; özellikle yalnızlık yaşayan ya da sosyal etkileşimde zorlanan kişiler için yapay zeka partnerlerin giderek daha yaygın hale gelebileceğine işaret ediyor. Sevgililer Günü’nde müşteri rekoru kırması beklenilen bu sıra dışı mekan, insan ilişkilerinin geleceğine dair tartışmayı şimdiden alevlendirmiş durumda.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler