Dünya Son dakika... Skandal görüntüleri sosyal medyaya düşen Suudi prens hapse atıldı

Son dakika... Skandal görüntüleri sosyal medyaya düşen Suudi prens hapse atıldı

20.07.2017 - 16:19 | Son Güncellenme:

Kralın emriyle tutuklanan prens, videolardan birinde başından kanlar akan bir kişiye silah doğrultuyor. Bir başka görüntüde koltukta oturan bir kurbana yumruk ve tekme atıyor. Dünyaca ünlü bir viski markasına ait 18 şişe içki de yine görüntülerde yer alıyor. YouTube'da yüz binlerce kez izlenen görüntüler, Twitter'da da trend topic oldu.

Son dakika... Skandal görüntüleri sosyal medyaya düşen Suudi prens hapse atıldı

Kral Selman bin Abdulaziz'in 31 yaşındaki oğlu Muhammed bin Selman'ın geçen ay veliaht prensliğe getirilmesiyle yeni bir dönemin başladığı Suudi Arabistan kraliyet ailesinde, bu kez bir prens tutuklandı.

Haberin Devamı

Associated Press (AP) haber ajansı, sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Prens Suud bin Abdulaziz bin Musa bin Suud bin Abdulaziz kralın emriyle gözaltına alındı.

En sansasyonel videoda, Prens Abdulaziz başından kanlar akan bir kişiye silah doğrultuyor.

Bir diğer görüntüde, koltukta oturan bir kişiye yumruk atıp kurbanı tekmeliyor.

YouTube'da yayınlanan videolardan biri, halihazırda 750 binden fazla izlenmiş durumda. Görüntülerde ayrıca dünyaca ünlü bir viski markasına ait 18 şişe de yer alıyor. Suudi Arabistan'da alkol satmak ve tüketmek yasak.

Sosyal medyada anında patlayan görüntüler, Suudi Arabistan ve Arap dünyasında trend topic oldu. Twitter'da prensi yerin dibine sokan paylaşımlar yapıldı.

Haberin Devamı

Resmi televizyona göre, prensi tutuklatan Kral Abdulaziz olayın geniş bir şekilde soruşturulmasını istiyor.

Suudi Arabistan, son birkaç gündür mini etekli bir kadının videosu nedeniyle dünya gündeminde. Mini etekli videosunu sosyal medyada paylaşan kız önce gözaltına alındı, sorgunun ardından serbest bırakıldı.

Şeriat kanunlarına göre yönetilen ülkede, idam cezası bulunuyor. Ekim 2016'da cinayet işleyen bir Suudi prens idam edilmişti.