Dünya Son dakika... Trump iyice köşeye sıkışıyor!

Son dakika... Trump iyice köşeye sıkışıyor!

27.07.2018 - 09:21 | Son Güncellenme:

ABD liderinin eski avukatı Cohen, Trump'ın seçim kampanyası sürerken gerçekleşen Rus avukat Veselnitskaya ile yapılan görüşmeyi onayladığını söyledi. Cohen ayrıca Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Mueller'e ifade vermeye hazır.

Son dakika... Trump iyice köşeye sıkışıyor

Rusya'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahalesi soruşturmasında, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump için çember daralıyor.

Haberin Devamı

Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, seçim kampanyası esnasında Amerikan Başkanı'nın, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton hakkında bilgi alınması için Rus avukat Natalya Veselnitskaya ile yapılan görüşmeyi onayladığını iddia etti.

Haziran 2016'da Donald Trump büyük oğlu Trump Jr, damadı Jared Kushner ve seçim kampanyasını yöneten Paul Manafort, Hillary Clinton ile ilgili zararlı bilgilere sahip olduğunu iddia eden Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile New York'taki Trump Tower'da buluşmuştu.

Söz konusu toplantıdan haberi olmadığını ifade eden Trump, "Oğlumun Rus avukatla yaptığı görüşmeden habersizdim, bunu yeni öğrendim" demişti.

Ancak Cohen, Trump’ın Rus avukatın görüşme teklifinden önceden haberi olduğunu ve görüşme onayladığında, Trump'ın yanında olduğunu ileri sürüyor.

Haberin Devamı

Ayrıca Cohen, Rusya'nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahalesini soruşturan Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’e ifade vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Veselnitskaya ise Trump Jr. ile yaptıkları görüşmenin, Hillary Clinton'la ya da Donald Trump ile bir alakası olmadığını, tamamen 'özel' nitelikli olduğunu ifade etmişti.

Trump seçildiğinden bu yana, Rusya'nın Hillary Clinton'ın seçim kampanyasını sabote etmeye çalıştığı iddialarıyla karşı karşıya.

Kaynak: Euronews