Dünya Son dakika... Kiev'de sürpriz! Fotoğrafı Facebook'tan paylaştı

Son dakika... Kiev'de sürpriz! Fotoğrafı Facebook'tan paylaştı

09.04.2022 - 15:50 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Johnson, Ukrayna lideri Zelenskiy ile Kiev'de buluştu. Buça katliamı ve Kramatorsk istasyon saldırısının ardından konuşan Zelenskiy, Moskova'ya müzakere mesajı verdi.

Son dakika... Kievde sürpriz Fotoğrafı Facebooktan paylaştı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret ediyor. Johnson, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Johnson ve Zelenskiy buluşmasının fotoğrafını, Ukrayna liderinin danışmanlarından Andriy Sybiha Facebook hesabında paylaştı.

Zelenskiy, bugün erken saatlerde Kiev'de Avusturya Başbakanı Karl Nehammer'le görüştü. Birlikte kameralar karşısına geçen ikili, basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy, halen Rusya görüşmelere hazır olduklarını söyleyip müzakere mesajı verdi.

İstanbul'daki görüşmelerin ardından gerçekleşen Buça katliamı ve devamında gelen Kramatorsk istasyon saldırısının, Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerin kaderini nasıl etkileyeceği merak ediliyordu.

Ukrayna lideri, "Savaşmaya hazırız ve paralel olarak savaşı bitirecek diplomasiye de" dedi.

Rus işgalinde kırk dört gün geride kaldı, Kiev ve Çernigiv çevresinden çekilen Rus ordusu Donbas'a saldırmaya hazırlanıyor. Kiev yönetimi daha önceki görüşmelerde Moskova'nın talep ettiği tarafsızlık ve NATO'ya üye olmama gibi şartları kabul etmişti.

Haberin Devamı

ALMANYA: BUÇA SAVAŞ SUÇU

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça'da sivilleri öldürenlerin savaş suçu işlediğini ve hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Rus birliklerinin geçen hafta Buça'dan çekilmesinden bu yana, Ukraynalı yetkililer yüzlerce sivilin ölü bulunduğunu belirtiyor.

Almanya Başbakanı "Bu, unutamayacağımız bir şey. Bu suçu görmezden gelemeyiz. Bunlar savaş suçları ve yapanlardan hesap sorulmalı" dedi.

Scholz ayrıca, Almanya'nın Ukrayna'ya savunma silahları vermeye devam edeceğini belirtti.

Buça Belediye Başkan Yardımcısı 360'tan fazla sivilin öldüğünü, 260 ila 280 kişinin ise, diğer kent sakinleri tarafından toplu mezarlara gömüldüklerini sölyemişti. İşgalci Rusya ise, ölümlerden sorumlu olmadığını ileri sürüyor.