Dünya ‘Sosyal medyayı kapatırım!’

‘Sosyal medyayı kapatırım!’

28.05.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal medya platformu Twitter’ın internet üzerinde yanlış ve yalan bilgilerin yayılmasını önlemek adına attığı adım, sosyal medyayı en aktif kullanan dünya liderlerinden biri olan ABD Başkanı Donald Trump’ı vurdu. Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımlarının altına eklediği “bilgiyi doğrulama” etiketini Trump’ın paylaşımlarına da uygulayınca ülkede yeni bir kriz patlak verdi.

‘Sosyal medyayı kapatırım’

 

Twitter, söz konusu etiketini, Trump’ın California eyaletindeki “uzaktan oylama” konusunda attığı tweetlere de uyguladı. Trump paylaşımında, bir kanıt göstermeden “California’daki uzaktan oylamanın hileye yol açacağını” iddia ederken, Twitter bu paylaşımın altına eklediği “bilgiyi doğrula” etiketinde kullanıcılara “Uzaktan oylama konusundaki bilgiyi doğrulayın” uyarısında bulundu. Twitter tarafından paylaşılan kaynaklarda, Trump’ın sözleriyle çelişen ifadeler yer aldı. Twitter’dan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “Trump’ın bu paylaşımları, oylama sürecine ilişkin yanlış bilgiler içeriyor olabilir. Bu nedenle de uzaktan oylama sistemine ilişkin daha fazla bilgi paylaşmak için bu tweete ‘bilgiyi doğrulama’ etiketi ekledik” dedi.

Haberin Devamı

Tepkisi katlandı

Söz konusu uyarının gündem olmasının ardından Trump, olaya sert tepki gösterdi. Önce “Twitter, ifade özgürlüğünü tamamen kısıtlıyor ve Başkan olarak ben buna izin vermem” değerlendirmesinde bulunan Trump, Twitter’ı “2020 seçimlerine müdahale etmekle” suçladı. Trump daha sonra tepkisinin dozunu artırdı ve sosyal medyayı kapatma tehdidinde bulundu. Twitter’da yaptığı açıklamada Trump, “Muhafazakar kesimler, sosyal medya platformlarının kendi seslerini susturmaya çalıştığına inanıyor. Sosyal medya için ya yeni düzenleme getireceğiz ya da tamamen kapatacağız” dedi. Trump’ın bu açıklamaları ABD’de büyük şaşkınlık yaratırken, aynı zamanda sert eleştirilere de neden oldu.