Dünya Sosyal medyayı sallayan Kenyalı'nın kimliği ortaya çıktı

Sosyal medyayı sallayan Kenyalı'nın kimliği ortaya çıktı

11.08.2017 - 10:40 | Son Güncellenme:

Seçimlerin ardından tansiyonun yükseldiği Kenya'da gergin havayı yumuşatan ve birkaç gün içinde ülkenin en meşhur adamı haline gelen ‘Githeri Adam'ın kimliği ortaya çıktı.

Sosyal medyayı sallayan Kenyalının kimliği ortaya çıktı

Kenya basını, Kayole'da yaşayan ve ‘Githeri Adam' (Githeri man) lakabı takılan Martin Kamotho'nun izini sürdü.

Haberin Devamı

Kamotho, seçim sırasında oy vermek için sırada beklerken Kenya'nın meşhur yemeği ‘githeri' yerken görüntülenmiş ve bu kare ile sosyal medyayı sallamıştı.

?Yerel bir kanala röportaj veren Kamotho, Kenya'nın başkenti Nairobi'de temizlik işçisi olarak çalıştığını söyledi.

Evli ve bir kızı olan 41 yaşındaki Kamotho, kendisini meşhur eden ve çok sayıda ‘caps'e konu olan fotoğrafın arka planını anlattı.

?‘ÇOK AÇTIM, YİYECEK BİR ŞEYLER ARIYORDUM'

Muhabirin ‘Githeri ile sırada ne yapıyordun?' diye sorması üzerine Kamotho, çok aç olduğunu ve yemek için bir şeyler aradığını söyledi: "Githeri buldum, aldım ve sıraya onunla girdim. Oy vermek için geldim. Oy verebilmem için yemeği orada yemem gerekiyordu."

Kamotho, sırada kimsenin önüne geçmesini istemediğini de sözlerine ekledi. Öte yandan Kenyalı gazeteci Jeff Koinange da, Kamotho ile fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Haberin Devamı

KENYA HALKINA MESAJI VAR

Kamotho, Kenyalılara bir mesaj vermeyi de ihmal etmedi ve halka seçim sonuçlarını kabul etmeleri çağrısında bulundu: "Bir önceki gibi şiddet istemiyoruz."

Githeri'nin Kenya da 10 ila 30 Kenya şilini (Yaklaşık 1 lira) karşılığında satın alınabileceği belirtiliyor.