Dünya Su kanalı cezası görevden aldırdı

Su kanalı cezası görevden aldırdı

31.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Özbekistan’da hasadın düşük olması nedeniyle 6 çiftçiyi yarım saat boyunca, dizlerine kadar su içinde bekleterek cezalandıran Başbakan Yardımcısı Zoyir Mirzayev’in görevinden alındığı bildirildi.

Su kanalı cezası görevden aldırdı

BBC Türkçe’nin “Kun.uz” sitesinden aktardığı habere göre olay, başkent Taşkent’in yakınlarındaki Oqqo’rg’on köyünde yaşandı. Köyün muhtarı Şerzod Murodov, Mirzayev’in kendisi dahil 6 çiftçiyi cezalandırdığını ve su içindeyken başlarında beklediğini söyledi. “Radio Liberty”nin Özbekçe Servisi’ne konuşan bir görgü tanığı, Mirzayev’in, ziyaret ettiği köydeki çiftçileri “Siz buğdayı sulamazsanız, ben sizi sularım” diyerek bir sulama kanalına soktuğunu aktardı. Özbekistan Çalışma Bakanlığı soruşturma başlatırken, Facebook’ta birçok kişi, olaya dikkat çekmek için su içinde beklerken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Mirzayev’in aynı gün ziyaret ettiği başka bir köyde de çiftçileri sıraya dizip ellerinde kayalarla beklettiğini gösteren fotoğrafların da ortaya çıktı. Başsavcılık, suçluların cezalandırılacağını açıklarken, birkaç saat sonra Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, Mirzayev’i görevinden aldı.