Dünya Tartışmanın galibi SPD

Tartışmanın galibi SPD

14.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

26 Eylül’de yapılacak seçimde görevini bırakacak olan Angela Merkel’in yerine adaylıkları öne çıkan 3 siyasetçi, televizyon tartışmasında karşı karşıya geldi. Merkel’in kabinesinde Maliye Bakanlığı görevini yapan Sosyal Demokratların (SPD) adayı Olaf Scholz, seçmen gözünde Muhafazakarların adayı Armin Laschet karşısında son tartışmayı önde bitirdi.

Tartışmanın galibi SPD

 

Alman “ZDF” kanalının, açık oturum sonrası yaptığı anketin sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 32’si SPD adayı Olaf Scholz’u daha başarılı gördü. Yeşiller Partisi’nin adayı ve partinin Eş Başkanı Annalena Baerbock yüzde 26’yla ikinci, CDU/CSU’nun adayı Laschet ise yüzde 20 ile üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Türklerin katkısı

Öte yandan seçim öncesi anketlerin ilk sırasındaki SPD’nin eş Genel Başkanı Norbert Walter Borjans Türklerle buluştu. Borjans, “Almanya’ya göç eden Türkler ülkemizin bugünkü mevcut ekonomik güce kavuşmasına büyük katkısı olmuştur” dedi. Kovid-19 aşısı geliştiren Biontech’in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye de değinen Borjans, yabancı kökenli başarılı insanları görmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Borjans, AB-Türkiye görüşmelerinin kesintisiz sürmesinden yana olduklarını vurguladı.