Dünya Tedaviyi bırakıp evine çekildi...

Tedaviyi bırakıp evine çekildi...

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanlarıhndan George Bush’un 92 yaşındaki eşi Barbara Bush’un, hastanede süren tedavilerini bıraktığı ve ömrünün geri kalan günlerini ailesiyle geçirme kararı aldığı duyruldu.

Tedaviyi bırakıp evine çekildi...

Bush ailesinin sözcüsü, “92 yaşındaki bayan Bush, doktorları ve ailesiyle yaptığı değerlendirmeler sonrası ek tedavileri almama, bunun yerine günlerini evde geçirme kararı almıştır” ifadesini kullanırken, torunu Jenna Bush Hager de, kendisinin evde dinlenmeye çekildiğini, büyükannesinin mücadeleyi bırakmayacağını kaydetti. Barbara Bush, son birkaç yıldır kronik akciğer ve kalp yetmezliği çekiyordu.

Haberin Devamı

1989’dan 1993’e kadar ülkenin first lady’si olan Barbara Bush, kendi döneminde açık yüreklilikle konuşan mütevazı bir kişi olarak tanınıyordu ve seviliyordu. Ülkenin, aynı zamanda “bir Başkan’ın annesi olan ikinci first lady”si de olan Barbara Bush, eşiyle 73 yıldır evli. Ülkedeki yetişkin okur-yazarlık oranları konusunda önemli girişimleri bulunan Barbara Bush, pek çok konuda eşine verdiği önemli desteklerle de hatırlanıyor.

Hâlâ hayatta olan 41. başkan George Bush ise, tarihe en uzun yaşayan ABD başkanı olarak geçmiş durumda ve şu an 93 yaşında.