Dünya Teslim olan askerler ‘kayboldu’

Teslim olan askerler ‘kayboldu’

06.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD ve İngiltere’nin Kabil büyükelçilikleri, Taliban militanlarına teslim olan güvenlik güçlerinin, gece aniden ortalıktan kaybolduğunu açıkladı. ABD ve İngiltere’nin Kabil büyükelçiliklerinden yapılan ortak açıklamada, aldıkları rapora göre, Taliban’ın kendilerine teslim olan güvenlik güçlerine zarar vermeme sözü verdiği halde güvenlik güçlerinin teslim olduktan sonra aniden gece saatlerinde ortalıktan kaybolduğu duyuruldu.

Teslim olan askerler ‘kayboldu’

 

Taliban’ın, Afgan güçlerinden geriye kalan dul kadınları kendi savaşçılarıyla evlenmeye zorladığı öne sürülen açıklamada, bu raporun doğruluğu teyit edildiği takdirde bunun, savaş suçu olarak değerlendirilebileceği kaydedildi. Açıklamada, uluslararası hukuka göre, savaş esirlerine her türlü kötü muamelenin yapılması ve öldürülmesinin, suç olarak değerlendirildiği vurgulandı. Her iki büyükelçilik de “acil ateşkes” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Öte yandan Afganistan Silahlı Kuvvetleri, ülke genelinde son bir hafta içinde yaşanan şiddet olayları nedeniyle 162 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.