Dünya Titanik’le birlikte malikâne de battı

Titanik’le birlikte malikâne de battı

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde 1900 yılında bir aile sarayı olarak inşa ettirilen ancak mirasçılarının 1912’deki Titanik faciasında ölmesinin ardından kaderine terk edilen “Lynnewood Hall” adlı malikânenin içi yıllar sonra görüntülendi.

Titanik’le birlikte malikâne de battı

‘Tramvay kralı’ olarak bilinen milyoner iş insanı Peter Widener, “saray” denilen malikâneyi bugünün parasıyla 260 milyon dolara
eş değer 8 milyon dolara inşa ettirmişti.

Haberin Devamı

‘Müze gibi soğuk’ deyip sattılar

Avrupa sarayları örnek alınarak yapılan malikânenin, Widener’ın oğlu George’a ve ardından torunu Harry’ye geçen bir aile mülkü olması planlanmıştı. Ancak batan Titanik gemisinde George ve oğlu Harry’nin ölmesi üzerine malikâne, Widener’ın hayattaki tek oğlu Joseph’a kaldı. Ne var ki Joseph’in çocukları 1944’te mülkü “müze gibi soğuk” diye nitelendirip, elden çıkardı. Şimdi bir üniversiteye ait olan ama yıllardır boş olan malikâne “Life is Decay” adlı Instagram sayfasını yöneten şehir kâşifi “Kara” tarafından ilk kez fotoğraflandı. 

Baba ve oğul da ölenler arasındaydı

‘Titanik’ yolcu gemisi, İngiltere’den ABD’ye yaptığı ilk yolculuğu sırasında, 15 Nisan 1912 gecesi bir buz dağına çarparak batmıştı. Tarihin en büyük deniz felaketlerinden olan faciada 1514 kişi ölmüştü. Ölenler arasında George Widener ve oğlu Harry Widener de vardı.

Haberin Devamı

110 odası var

Harabe haldeki malikâneyi görüntüleyen Kara, mülkün 110 oda, yüzme havuzu, şarap mahzenleri, çiftlik, elektrik santrali ve bin konuk için yeterince büyük bir balo salonuna sahip olduğunu söyledi. Kara, “ABD’de gerçekten böyle bir terk edilmiş yapı yok. Pek çok havalı malikâne var ama hiçbirinin böyle bir geçmişi yok” dedi.