Dünya Torun Mandela aile evinden kovuldu!

Torun Mandela aile evinden kovuldu!

19.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Daha pazar günü toprağa verilen Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın ailesi arasındaki kavga cenaze töreniyle alevlendi. En büyük torun Mandla, halası Makaziwe tarafından aile evinden atıldı

Torun Mandela aile evinden kovuldu

Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela daha yeni toprağa verilmişken ailesi arasındaki kavga iyice kızıştı. Güney Afrika gazetesi The Times’a göre Mandela’nın en büyük torunu ve kabile unvanının varisi Mandla Mandela, efsane liderin doğduğu Kunu köyündeki aile evinden atıldı. Geçtiğimiz hafta eve giden Mandela’nın en büyük kızı Makaziwe’nin kilitleri değiştirdiği iddia edildi. Mandela’ya ait arazi üzerindeki kendi evinde kalan Mandla’nın cenazenin düzenlendiği pazar günü uyandığında elektrik ve suyun kesildiğini görmeleriyle şoka uğradıkları belirtildi.

Cenazeye alınmadılar
Halasının Mandla’ya arazi üzerindeki büyükbaş hayvanları, domuz ve köpekleri alması gerektiğini söylediği de dile getirilen iddialar arasında. Torun Mandla’ya yakın kişilerin cenaze alanına alınmadığı, annesine de cenazeye gidebilmesi için bir araç ayarlanmadığı aktarıldı. Hala Makaziwe’nin cenaze merasimi için gerekli olan bütün hazırlıklarla ilgilendiği sırada Mandla’nın ailesinin kamu önündeki yüzü olarak dini merasimin düzenlendiği üç gün boyunca tabuta eşlik ettiği belirtiliyor. Mandla’nın konuyla ilgili görüş vermek istemediği dile getirildi.
Taraflar arasındaki kavga Mandela’nın ölümünden önce de basına yansımıştı. Mandela’nın şaraptan sanata kadar birçok farklı ürün için kullanılan ve artık bir marka haline gelen ismi üzerinde denetim sağlamak için aile arasında çıkan kavga uzun süredir devam ediyordu. Tartışmanın miras paylaşımı üzerindeki gerilimi artırması bekleniyor. Mandla uzun zamandır halalarını dedesinin milyon dolarları bulan mirasını ele geçirmeye çalışmakla suçluyordu. Mandla’nın 2005’te AİDS yüzünden ölen babası ve Mandela’nın hayatını kaybeden çocuklarını Kunu’ya yakın Mvezo köyüne taşıması Makaziwe’yi kızdırmıştı. Mandela’nın en büyük torunu, dedesinin mezarını turizm merkezi haline getirmek isteyince ailesi dava açmıştı. Mahkeme de Mandela’nın vasiyetini göz önüne alarak köyü Kunu’ya gömülmesine karar verdi.