DünyaTrump'ın "Beyaz Saray'da balo salonu" planına veto! Mahkeme izin vermedi

Trump'ın "Beyaz Saray'da balo salonu" planına veto! Mahkeme izin vermedi

07.08.2026 - 19:39 | Son Güncellenme:

ABD'de temyiz mahkemesi, Trump'ın Kongre onayı olmadan Beyaz Saray’da balo salonu inşa edemeyeceğine hükmetti.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Trumpın Beyaz Sarayda balo salonu planına veto Mahkeme izin vermedi

ABD'de federal temyiz mahkemesi, Trump yönetiminin, Kongre onayı olmadan, Beyaz Saray'da balo salonu inşa edemeyeceği yönünde karar verdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Washington DC Bölgesi Temyiz Mahkemesinin aldığı karar, Başkan Donald Trump'ın 400 milyon dolarlık balo salonu inşaatını durdurması gerektiği anlamına geliyor. Mahkemenin 3 yargıcından 2'si, Trump'ın Beyaz Saray'a bu tür bir salon inşa edebilmesi için "önce Kongre'den onay alması" gerektiğini vurgulayarak, inşaatın durdurulması gerektiğine hükmetti.

"KENDİ BAŞINA KARAR ALAMAZ"

Söz konusu kararda, yargıçlar, davayı açan tarihi eser koruma savunucularının tarafını tutarak, "Devasa bir balo salonunun inşa edilip edilmeyeceğine karar vermek Kongre'nin görevidir ve yürütme organının kendi başına alabileceği bir karar değildir." değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Mahkeme, yönetimin ABD Yüksek Mahkemesine temyiz başvurusunda bulunabilmesi için kendi kararını 2 hafta süreyle askıya alacağını bildirdi. 16 Nisan'da yerel mahkeme, söz konusu balo salonu inşaatının durdurulması yönünde karar vermiş, Trump yönetimi, söz konusu kararı temyize taşımıştı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler