Dünya Türkiye tatilinde feci olay! Bağış kampanyası başladı

Türkiye tatilinde feci olay! Bağış kampanyası başladı

21.07.2022 - 06:43 | Son Güncellenme:

Türkiye tatiline büyük bir keyifle başlayan genç kadın, başına geleceklerden habersizdi. 1 aylık tatilinin son haftasında yaşadığı olay, onu yaşamdan kopardı.

Türkiye tatilinde feci olay Bağış kampanyası başladı

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Jenna Smith, yakın çevresi tarafından cana yakın, iyi kalpli ve yardım sever olarak tanınıyordu. Yoğun ve yorucu geçen bir yılın ardından bir grup arkadaşı ile birlikte tatile gitmeyi planladı. Tatil seçenekleri değerlendiren Smith, sonunda Türkiye’ye de gelmeye karar verdi. Smith, başına geleceklerden habersiz şekilde 1 ay sürecek tatilin keyfini sürmeye başladı. Tatilinin sona ermesine 1 hafta kala geri dönüş hazırlıklarına başlayan 34 yaşındaki talihsiz kadın, geçtiğimiz pazar günü kaldığı otelin 7. katından düşerek hayatını kaybetti. Jenna Smith’in ailesi, büyükelçilikten gelen haberle yıkıldı. Jenna Smith’in ölümü hakkında bilgilendirilen Smith’in kardeşleri, cenazeyi İngiltere’ye getirmek için Türkiye’ye hareket etti. Yakınlarının Jenna hakkında söyledikleri ise dinleyenleri hüzne boğdu.

Haberin Devamı

‘O ALTIN KALPLİ BİRİYDİ’

Jenna Smith’i çocukluğundan beri tanıyan ve ölüm haberini aldığında yıkıldığını belirten Hayley Weston, Smith’i, “Sevgi dolu” ve “Alçak gönüllü” olarak tanımladı. Weston, “Jenna çok sevilen bir insandı. Gerçekten mutlu biriydi ve bu mutluluğunu çevresine de yayan bir enerjisi vardı. İletişime açık birisiydi ve bu sayede çok sayıda arkadaşı vardı” şeklinde konuştu.

Türkiye tatilinde feci olay Bağış kampanyası başladı

Weston, Jenna Smith’in çocukluk yıllarına ilişkin dinleyenleri hüzünlendiren bilgiler verdi. Jenna’nın ailesini genç yaşta kaybettiğini belirten Weston, “Jenna ve kardeşlerini büyükbabası ve büyükannesi yetiştirdiler. Çocukluk yılları bu şekilde geçmiş olsa da o her zaman hayata ve insanlara karşı yardım sever oldu. Herkes için her şeyi yapacak kadar altın kalpli birisiydi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Jenna Smith’in bakım evlerinde çalıştığını belirten Hayley Weston, yardım severliğin Jenna Smith’in doğasında olduğunu söyledi. Smith’in ailesi ile birlikte olmayı sevdiğini belirten genç kadın, “Bir arada olmayı severdi. İşte arta kalan zamanlarda ailesi ile vakit geçirdiğinde küçük kuzenlerine bakardı. İnsanları delirtecek kadar yardımseverdi. Tam da bundan dolayı herkes onu çok seviyordu” şeklinde konuştu.

Jenna ile birlikte büyüdüğünü belirten Hayley, “Ben 5 yaşından beri onunla birlikte büyüdüm yani o benim ablam gibiydi. Bugün 28 yaşındayım ve onunla geçirdiğim yıllar içindeki anılarım sürekli gözümün önüne geliyor” dedi.

CENAZENİN GETİRİLMESİ İÇİN BAĞIŞ KAMPANYASI AÇILDI

Jenna Smith’in ölüm haberinin ardından büyük bir yıkım yaşayan aile üyeleri, talihsiz kadının cenazesini İngiltere’ye getirmek için internet üzerinden bir bağış kampanyası başlattı. Hayley Weston, sitenin açıklama kısmında, “Jenna’nın ölümü tahmin edebileceğiniz gibi hepimizi yıktı. Hepimizin kalbi derin üzüntü içinde ve bu ortamda ailesinin cenaze masrafları ile ezilmesini istemiyoruz. Bağışlarınız bizleri çok mutlu edecek. Hiçbir aile böyle bir durum yaşamamalı” ifadelerini kullandı.

Türkiye tatilinde feci olay Bağış kampanyası başladı

Jenna'nın arkadaşları Ste Pilson ve Dean Ashton da Jenna'nın anısına yaklaşık 30 kilometrelik bir maraton düzenlemeye karar verdi. Yapılacak etkinlikte toplanacak para da Jenna Smith’in cenaze töreni ve defin masraflarını karşılamak için kullanılacak.

İnternet üzerinde devam eden bağış kampanyasında 10 bin Pound (Yaklaşık 200 bin TL) toplanması hedefleniyor. Kampanya açıldığı günden bu yana ise 5 bin Pound (Yaklaşık 100 bin TL) para toplandı.

TATİLİ KABUSA DÖNDÜ

Haberin Devamı

Öte yandan ailesi ile birlikte Türkiye’ye gelen 11 yaşındaki Kainen Ellis’in Türkiye tatili, güneş yanıkları sebebiyle kabusa döndü. Küçük çocuğun Antalya tatili, otel odası ve doktorlar arasında mekik dokumak ile geçti.

Türkiye tatilinde feci olay Bağış kampanyası başladı

Kainen’in annesi Jessica Ellis, çocuklarının kullanması için aldığı güneş kreminin bir işe yaramadığını belirtti ve aile tatilinin kabusa döndüğünü söyledi. Jessica Ellis, “Her sabah doktorları ziyaret etmek zorunda kaldık. Tatilde mutlu olmayı ve huzur bulmayı umuyorduk ama çocuğumun acı çektiğini her gördüğümde göz yaşlarına boğuldum” dedi.

Anne Ellis, “Güneşe çok fazla maruz kaldığınızda neler yaşanacağını elbette biliyorum. Bu sebeple hepimiz bilinen markalardan güneş kremleri almıştık. Fakat oğlumun vücudunda olanları görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bir daha bu markanın hiçbir ürününü almayacağım” şeklinde konuştu.

Olayın basına yansımasının ardından marka tarafından yapılan açıklamada, “Müşterilerimizin başına gelenler için çok üzgünüz. Neler olduğunu anlamak için olaya yönelik soruşturmalarımız sürüyor. Bu sebeple tüketici ile temaslarımız sürüyor” ifadeleri kullanıldı.