Dünya Uçak alışveriş merkezine çakıldı

Uçak alışveriş merkezine çakıldı

03.04.2012 - 09:58 | Son Güncellenme:

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Deland'da küçük bir uçağın bir alışveriş merkezine düşmesi sonucu 5 kişi yaralandı.

Uçak alışveriş merkezine çakıldı

Yetkililer, ilk yardım servislerini yerel saatle 19.20 sularında arayan görgü tanıklarının, motorundan tekleme sesleri gelen uçağın alışveriş merkezine çakıldığını duyurduklarını bildirdi.

Şerif bürosundan yapılan açıklamada, uçakta bulunan bir yolcuyla pilotun hava yoluyla yerel bir hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Orlando Bölgesel Tıp Merkezi sözcüsü Gerardo Morales yaptığı açıklamada, kaza bölgesinden 2 kişinin uçakla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını doğruladı. Morales, yaralıların kimlikleri ve durumları hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

The Daytona Beach News-Journal gazetesi acil yardım görevlilerine dayanarak verdiği haberde, kazada toplam 5 kişinin yaralandığını ve yaralıların ikisinin vücutlarında yanıklar bulunduğunu bildirdi.

Haberlerde yer alan fotoğraflarda, alışveriş merkezinin çatısının üstünden yükselen kalın bir duman bulutu ve olay bölgesine gelen 20 kadar yangın söndürme aracı görülüyor. Çekilen görüntülerde de yangın söndürme ekipleri, bir yangın söndürme aracının merdivenlerinden binadaki yangını söndürmek için su sıkıyor. Deland İtfaiye Teşkilatı'ndan henüz konuya ilişkin bir açıklamada bulunulmadı.

ABD Federal Havacılı Dairesi sözcüsü Kathleen Bergen de konunun detaylarına ilişkin bir bilginin henüz kendisine ulaşmadığını belirtti.

Yetkililerden, uçakta kaç yolcu bulunduğu ve uçuşun ayrıntılarına ilişkin henüz bir bilgi gelmedi.