Dünya Ukrayna lideri ateş püskürdü! 'Rus petrolünü boykot edin'

Ukrayna lideri ateş püskürdü! 'Rus petrolünü boykot edin'

07.03.2022 - 13:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, işgalci Rus güçleriyle ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Ukrayna lideri "Bu dünyada huzur bulacakları tek yer mezarları olacak" dedi. Ukrayna lideri ayrıca Rus petrolünün boykot edilmesi için çağrı yaptı.

Ukrayna lideri ateş püskürdü Rus petrolünü boykot edin

Zelenskiy dün yaptığı açıklamada Vinnitsia'daki sivil havalimanının Rus hava saldırıları sonucu tamamen kullanılamaz hale geldiğini duyurdu. Ardından sosyal medyada yayımladığı bir videoda Zelenskiy, dünya liderlerine bir kez daha "uçuşa yasak bölge" çağrısında bulundu ve savaş uçağı talebini şu sözlerle yineledi:

Haberin Devamı

"Biz insanız ve bizi korumak, insanları korumak sizin insani göreviniz. Ve bunu yapabilirsiniz. Eğer bunu yapmazsanız, en azından bize kendimizi korumamız için savaş uçağı vermezseniz, bundan tek bir sonuç çıkabilir: Siz de bizim yavaş yavaş ölmemizi istiyorsunuz demektir."

'SİZİ BAĞIŞLANMA DEĞİL KIYAMET BEKLİYOR'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bugün yaptığı ilk konuşmada, ülkesindeki yıkımdan ve halkının karşı karşıya olduğu acılardan bahsederken Batı'yı daha fazlasını yapmaya çağırdı ve "Affetmeyeceğiz. Unutmayacağız 'Topraklarımızda yaşanan bu savaşta vahşete imza atan herkesi cezalandıracağız" dedi.

Ukrayna lideri ateş püskürdü Rus petrolünü boykot edin

Tonunu sertleştiren Zelenskiy şöyle devam etti: "Ukrayna, şehirlerimizi, insanlarımızı, topraklarımızı bombalayan, roket atan bütün aşağılık insanları bulacak. Bu dünyada size mezardan başka huzurlu yer kalmayacak.

Haberin Devamı

Sözlerine "Tanrı affetmeyecek" diye devam eden Ukrayna lideri, "Ne bugün ne yarın. Bağışlanma yerine kıyamet gününü yaşayacaklar. Bundan eminim" ifadelerini kullandı. Tanıklara göre, bu konuşmanın yapıldığı saatlerde Kiev'in başkentinin yaklaşık 25 km kuzeybatısındaki Irpin kasabasında, bölgedeki şiddetli çatışmalarda siviller sığınaklara koştu.

'ONLAR AKILLARINI KAYBETTİYSE, BİZ DE KORKUMUZU KAYBEDECEĞİZ'

Zelenskiy daha sonra bir konuşma daha yaptı ve Rus petrolünü boykot çağrısında bulunarak Rus petrolü ve petrol ürünlerinin satın alınmamasını istedi. "Onlar akıllarını kaybediyorsa, biz de korkumuzu kaybedeceğiz. Vatanımızı savunacağız" ifadelerini kullanan Ukrayna lideri, "İnsanların yaşadığı yerlere füze atıyorlar. Bu, sadece terördür. Bunun başka bir açıklaması yok. Daha ne kadar insanın ölmesi lazım. Siz bu yardımı Ukrayna'ya değil, kendinize yapacaksınız" dedi.

'BİZİM BAYRAĞIMIZDA KAN YOK'

Zelenskiy ayrıca, "Biz bayrağımızı savunuyoruz. Mavi ve sarı bayrağımızı savunuyoruz. Biz, bu bayrakla çok zafere vardık. Ama asla bu bayrakla başka bir ülkeye saldırmadık, başka insanları öldürmedik. Bizim bayrağımızda kan yok ve asla kara bir leke de olmayacak." ifadelerini kullandı.