Dünya ‘Ülkemizde yasal tüm aktivitelere izin veriyoruz’

‘Ülkemizde yasal tüm aktivitelere izin veriyoruz’

28.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doha Forumu'ndaki mülakatta, Batı'nın yaptırım uyguladığı Rus oligarklar Türkiye'ye gelebilir mi? sorusuna "Prensip olarak ülkemizde yasal olan tüm aktivitelere izin veriyoruz" dedi.

‘Ülkemizde yasal tüm aktivitelere izin veriyoruz’

Rus oligarkların Türkiye'yi ziyaret edebileceğini ifade eden Dışişleri Bakanı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Eğer herhangi bir Rus vatandaşı Türkiye'yi ziyaret etmek isterse elbette yapabilir. Ruslar şu anda turist olarak sorunsuz bir şekilde Türkiye'ye gelebiliyor. Rus oligarkların Türkiye'de yapacağı işlerin uluslararası hukuka bir aykırılığı söz konusu değilse, bunu değerlendiririz. Ancak, aksi bir durum ise bu başka bir meseledir.”

 Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S400’lerle ilgili soru üzerine ise Çavuşoğlu, "S400’leri aldık. Türkiye’nin Ukrayna’ya S400 vermesiyle alakalı çeşitli hikayeler duyduk ancak bu konu kesinlikle masada değil. S400’leri Ukrayna’ya vermek gibi bir düşüncemiz yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çavuşoğlu, dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.