Dünya Yanlışlıkla 2 metrelik timsah yakaladı!

Yanlışlıkla 2 metrelik timsah yakaladı!

22.06.2021 - 16:52 | Son Güncellenme:

Avustralya'da bir balıkçı, nehre attığı oltasına bir timsah takılınca dakikalarca hayvanın serbest kalabilmesi için çaba gösterdi. Yanındaki arkadaşı ise, yaşananları anbean kaydetti.

Avustralya'nın Queensland eyaletindeki bir nehirde balık tutan Ren Pederson, dünya medyasında haber olacağından habersiz oltasını suya attı.

Haberin Devamı

Townsville'deki Siyah Nehir'de teknesiyle açılan Pederson'un yanında bir arkadaşı vardı. Balıkçı oltasına farklı bir şey takıldığını anladığında, arkadaşı cep telefonuyla olanları kaydediyordu.

Run Pederson nehirden balık çıkarmayı beklerken tesadüfen iki metre uzunluğunda bir timsah yakaladı. Oltanın ipi timsahın dişlerine dolanmıştı ve balıkçı Pederson yaklaşık üç dakika boyunca hayvanın serbest kalabilmesi için çaba gösterdi.

Bir havludan yardım alan balıkçının timsah en sonunda serbest kaldığında ise 'Evet' diye bağırdığı video kaydına yansıdı.

Avustralya Çevre ve Bilim İdaresi (DES) benzer şekilde yakalanan hayvanların serbest kalmasını destekliyor ancak diğer balıkçıları da timsahları yakalamamaları konusunda uyarıyor. Timsahların küçük dahi olsa insanları ciddi şekilde yaralayabileceğini vurgulayan kuruluş, görevlilere haber verilmesini tavsiye ediyor.