Dünya Yanukoviç Rusya'da ortaya çıktı

Yanukoviç Rusya'da ortaya çıktı

28.02.2014 - 15:32 | Son Güncellenme:

Ukrayna'da devlet başkanlığından azledilen ve yaklaşık bir haftadır nerede olduğu bilinmeyen Viktor Yanukoviç, Rusya'nın Rostov şehrinde düzenlediği basın toplantısıyla ortaya çıktı.

Yanukoviç Rusyada ortaya çıktı

Viktor Yanukoviç, "Ukrayna'nın geleceği için, yönetimi güç ve korkuyla ele geçirenlerle mücadeleye devam edeceğim. Beni kimse devirmedi. Ukrayna'yı, şahsıma ve yakınlarıma gelen tehditler nedeniyle terketmek zorunda kaldım" dedi.

Haberin Devamı

İşte Yanukoviç'in sözleri:

Ukrayna'da yaşananlar utanç verici. Ukrayna halkından tüm yaşananlar ve bunlara engel olamadığım için özür diliyorum.
Muhalefet, üç AB ülkesi dışişleri bakanlarının katılımyla imzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmedi. Ortaya çıkan tüm sorunların çözüme kavuşması adına referandum yapılmasını teklif ediyorum.
Kırım'da yaşananlar Kiev'de yaşanan darbeye doğal bir tepkidir. Ukrayna'nın mevcut devlet başkanı olarak Kırım'ın, özerkliğini koruyarak, Ukrayna devletinin bir parçası olarak kalması gerektiğini söylüyorum.
Ukrayna'ya kendim ve ailemin can güvenliği garanti edildiği zaman döneceğim. 25 Mayıs'ta düzenlenecek başkanlık seçimleri yasal değil, seçimlere katılmayacağım
DEVLET BAŞKANI HALA BENİM

Haberin Devamı

Öte yandan, Ukrayna'nın devlet başkanının kendisi olduğunu söyleyen Yanukoviç, hükümet yetkilileri, muhalefetler ve Avrupa Birliği yetkililerinin ülkede yaşanan çatışmaları araştırmaları gerektiğini belirtti. Yanukoviç açıklamalarında, İçişleri Bakanlığı'na ruhsatsız silahların hemen teslim edilmesini ve idari binaların hemen boşaltılması gerektiğini kaydetti.
Yanukoviç, "Eli silahlı kişiler sokakları hemen boşaltmak zorundalar. Ukrayna halkının normal hayatına geri dönmesi gerek" dedi.