27.09.2025 - 07:00 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
İş insanı Ali Sabancı, yaklaşık iki yıl önce, eşi Vuslat Doğan Sabancı ve çocuklarıyla ile birlikte Yunanistan’ın Leros Adası’na giderken bir deniz kazası geçirmişti. Ali Sabancı, tedavi gördüğü Yunan adasındaki hastaneye 115 bin euroluk bir bağışta bulundu.
Ağustos 2023’te meydana gelen olaydan yaklaşık iki yıl sonra, ilk müdahalenin yapıldığı Leros Hastanesi’ne bağış yapan Sabancı, bu bağışıyla hastaneye minnettarlığını belirtirken, özellikle “hayatta kalması için savaştığını” vurguladığı Cerrah Georgios Krasonikolakis ve tüm sağlık personeline de teşekkür etti.
‘Görevimizi yaptık’
Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinin haberinde, bağış kapsamında hastaneye bir ameliyat yatağının yanı sıra ameliyathane aydınlatma sistemi sağlandığı belirtiliyor. Hastane Müdürü Stamatis Kardasis ise, Sabancı’ya bağış için teşekkür ederek, “Biz sadece görevimizi yaptık” dedi, bu katkının bölgedeki cerrahi hizmetleri önemli ölçüde iyileştireceğini belirtti.

Uzun süre tedavi gördü
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, çocuklarıyla birlikte 24 Ağustos 2023’te yattan zodyak botla Yunan adasına geçtikleri sırada bot kayalıklara çarpmış, kazada Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı yaralanırken çocukları denize atlayarak olaydan yara almadan kurtulmuştu. Ali Sabancı, dalak yırtılması nedeniyle İstanbul’a sevk edilmiş, uzun süre burada tedavi görmüştü.