Dünya Yemen’de ‘drone’lu saldırı

Yemen’de ‘drone’lu saldırı

11.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yemen’in güneyinde yer alan Lahic kentindeki El-Aned Askeri Üssü’ne insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre aralarında üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu dört kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yemen’de ‘drone’lu saldırı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Aned Askeri Üssü’ndeki eğitim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen tören sırasında Husiler, insansız hava aracıyla bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1’i subay 4 asker öldü, Genelkurmay Başkanı’nın da aralarında olduğu bazı üst düzey askeri yetkililer yaralandı. Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdullah en-Nahi, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Salih ez-Zendani ve Lahec Valisi Ahmed et-Turki’nin saldırıda hafif yara aldığı bilgisi paylaşıldı. Husilere bağlı El-Mesira televizyonunun haberine göre, Husiler saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Haberin Devamı

BM himayesinde İsveç’in Stockholm kentinde, 6-13 Aralık’ta gerçekleştirilen Yemen konulu istişare toplantılarında Yemenli taraflar, esir değişimi, Hudeyde Limanı ve Taiz’le ilgili anlaşma imzalamıştı. İsveç’te imzalanan anlaşmanın uygulanması noktasında halen somut herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.