Dünya ‘Yeni Jenerasyon’dan ‘Bücür’e savaş ilanı

‘Yeni Jenerasyon’dan ‘Bücür’e savaş ilanı

18.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlu, rakip kartelin üyeleri tarafından kaçırıldı. Olayın Guzman’ın yönettiği Sinaloa karteliyle ‘Jalisco Yeni Jenerasyon’ arasında kanlı bir savaş başlatabileceği düşünülüyor

‘Yeni Jenerasyon’dan ‘Bücür’e savaş ilanı

“Bücür” lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlu, rakip uyuşturucu kartelleri tarafından Jalisco eyaletindeki bir restorandan kaçırıldı. Pasifik kıyılarındaki Puerto Vallarta şehrinde bir restoranda meydana gelen olayda aralarında Guzman’ın da bulunduğu Sinaloa Karteli’nin altı üyesi, silahlı baskın sonucu götürüldü.

Haberin Devamı

Jalisco Savcısı Eduardo Almaguer, 29 yaşındaki Jesus Alfredo Guzman’ın, rakip uyuşturucu karteli ‘Jalisco Yeni Jenerasyon’un alı koyduğu Sinaloa Karteli’nin altı üyesi arasında bulunduğunu doğruladı. Jesus Alfredo Guzman’ın yanı sıra Bücür’ün diğer oğlu Ivan Archivaldo Guzman’ın da kaçırılanlardan olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı. Savcının açıklamaları gözleri Guzman’ın Sinaloa Karteli’nin rakibi olarak görülen Jalisco Yeni Jenerasyon’a çevirirken, yaşananların iki çete arasında kanlı bir savaş başlatmasından endişe ediliyor.

Kontrolü kaybetti

Öte yandan, yaşananlar, geçen yıl temmuz ayında hapisten kaçan ve altı ay sonra Ocak ayında yeniden yakalanıp cezaevine gönderilen Bücür’ün çetesinin kontrolünü kaybettiğinin işareti olarak yorumlanıyor.

Haberin Devamı

Babası ocak ayında yeniden tutuklandıktan sonra kaçırıldığından endişe edilen diğer oğlu Ivan Archivaldo Guzman’nın çetenin bazı operasyonlarını yönettiği iddia ediliyordu. ABD şu anda Meksika’da yüksek güvenlikli bir hapishanede tutulan Guzman’ın iadesini talep ediyor.

2008’de kanlı çatışma

Guzman’ın bir diğer oğlu Edgar, 2008’de Sinaloa’daki bir alışveriş merkezinde Beltran Leyva kartelinin kiraladığı bir tetikçi tarafından vurularak öldürülmüştü. Edgar’ın ölümü Guzman’ın yakalanana kadar lideri olduğu Sinaloa Karteli ile Beltran Leyva karteli arasında şiddetli çatışmaların yaşanmasına neden olmuştu.