Dünya Yine toplu mezar: 28 ceset

Yine toplu mezar: 28 ceset

19.06.2014 - 12:32 | Son Güncellenme:

Meksika'nın uyuşturucu kartelleri arasında savaşlara ve kaçak göçmenlere yönelik saldırılara sahne olan Veracruz eyaletinde yeni bir toplu mezar ortaya çıkarıldı.

Yine toplu mezar: 28 ceset

Yetkililer, Tres Valles kasabası yakınlarındaki bir çiftlikte ortaya çıkarılan toplu mezarda en az 28 kişinin cesedinin bulunduğunu, kazı çalışmalarının halen sürdüğünü açıkladı.

Yerel gazeteler, toplu mezarın bölgede çok sayıda akbabanın varlığından şüphelenen deniz piyadeleri tarafından bulunduğunu yazdı. Federal ve eyalet polislerin korumasındaki Tres Valles'te yer alan hükümet binaları, olayın duyulmasının ardından yakınlarından haber alamayan kişilerin akınına uğradı.

Yetkililer, El Diamante çiftliğindeki toplu mezarda daha fazla ceset olup olmadığını ortaya çıkarmak amacıyla kazı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Aynı bölgede birkaç gün önce bir toplu mezar daha bulunmuştu.

Haberin Devamı

Yine toplu mezar: 28 ceset

16 Haziran'da da komşu Cosamaloapan kasabasında 7 cesedin bulunduğu bir toplu mezar ortaya çıkarılmıştı. Yetkililer, mezardaki cesetlerin Tres Valles kasabasından bir ailenin üyelerine ait olduğunu açıklamıştı.

Yıllardır Zetas uyuşturucu karteli ile rakipleri arasındaki kanlı çatışmalara sahne olan Veracruz eyaleti, aynı zamanda ABD'ye gitmek için yola çıkan on binlerce Orta Amerikalı kaçak göçmenin de yolu üzerinde bulunuyor. Son yıllarda Meksika'nın çeşitli bölgelerinde fidye için çetelerce kaçırılan ve öldürülen kaçak göçmenlerin gömülü olduğu toplu mezarlar bulunuyor.

2010 yılında Tamaulipas eyaletinde içinde 72 göçmenin kalıntılarının bulunduğu mezar, şimdiye kadar ülkede bulunan en büyük toplu mezarlardan biri olmuştu. Yetkililer, mezardaki cesetlerin Zetas uyuşturucu kartelince öldürülen göçmenlere ait olduğunu açıklamıştı.