Dünya ‘YPG Esad’la anlaştı’ iddiası

‘YPG Esad’la anlaştı’ iddiası

10.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de Esad rejimi ile giderek yakınlaşan YPG, kontrolündeki petrol kuyuları ve rafinerilerilerin denetimini de rejime bırakıyor. ABD’nin ise bölgeye silah yardımı devam ediyor. Haseke’nin kuzeyinde YPG’nin de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne 200 TIR dolusu silah ve teçhizat gönderildi.

‘YPG Esad’la anlaştı’ iddiası

TSK’nın Menbiç ve diğer yerleşim birimlerini denetim altına almasına yönelik girişim başlatmasından tedirgin olan YPG, Esad rejimiyle temaslarını arttırdı. Son günlerde rejim güçleri ile YPG arasında görüşme trafiği yoğunlaşırken görüşmelerde bölgeye yönelik özerklik konusunda ilerleme sağlandı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, Kuzey Suriye’deki stratejik bölgeler, petrol ve madenler dahil bu bölgelerdeki zengin alt yapı kaynaklarının Suriye rejimine bırakılmasına yönelik görüşmeler son aşamaya geldi. Bu kapsamda, ilk anlaşma Haseke’de gerçekleşti. Suriye rejimine yakın El Vatan gazetesi, Suriye rejimi ile YPG yetkilileri arasında görüşme yapıldığını ve Haseke’deki petrol rafinerlerinin anlaşma kapsamında rejime bırakılacağını duyurdu.