Dünya Yüksek Mahkemeden Trump’a kötü haber

Yüksek Mahkemeden Trump’a kötü haber

13.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas eyaleti tarafından açılan ve Joe Biden’ın seçim zaferinin geri çevrilmesine yönelik davayı reddetti. Öte yandan Seçiciler Kurulu oylaması öncesinde Trump destekçileri dev bir gösteri için Washington’a geldi

Yüksek Mahkemeden Trump’a kötü haber

 ABD’de Donald Trump’ın seçimde hile yapıldığı ve asıl kazananın kendi olduğu yönündeki iddiaları sürerken, Yüksek Mahkemeden kritik bir karar geldi. ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas eyaletinin seçilmiş başkan Joe Biden’ın seçim zaferinin geri çevrilmesine yönelik açtığı davayı reddetti. Mahkeme, Teksas eyaletinin, 18 Cumhuriyetçi eyalet savcısı ve 126 Temsilciler Meclisi üyesinin desteği ile Biden’ın zaferinin geri çevrilmesine yönelik davaya ilişkin kararını açıkladı. Wisconsin, Michigan, Georgia ve Pensilvanya gibi kritik eyaletlerde Biden’ın lehine açıklanan sonuçların geçersiz kılınmasına yönelik açılan dava, mahkemece reddedildi.

ABD Başkanı Donald Trump ise, Yüksek Mahkeme’nin davayı reddetmesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Trump, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ABD Yüksek Mahkemesi davayı reddederek bizi “gerçekten hayal kırıklığına uğrattı” dedi. Trump, Yüksek Mahkeme’nin kararını “bilgelikten yoksunluk” ve “cesaretsizlikle” eleştirdi.

Haberin Devamı

Destekçileri sokakta

Öte yandan mahkemenin kararının açıklanmasının ardından başkent Washington D.C.’de binlerce Trump destekçisi sokaklara döküldü. Kalabalığın büyük çoğunluğunu aşırı sağcı ‘Proud Boys’ grubu üyelerinin oluşturdu. Yarın gerçekleşecek ABD başkanlık seçimi Seçiciler Kurulu oylamasından önce Trump’ın destekçileri, ikinci kez başkent Washington DC’de gösteri yapıyorlar. Başkentte haftasonu boyunca devam edecek, Trump’ı destekleyen “Amerika’yı Yeniden Büyük Yap” (Make America Great Again-MAGA) hareketi ile “Önce Amerika için Kadınlar” hareketinin de katılacağı dev bir gösteri düzenleniyor. Ağırlıklı olarak demokrat ve siyahi bir şehir olarak bilinen Washington DC’de geçen ay olduğu gibi karşıt grupların karşı karşıya gelmesinden korkuluyor. Önceki gösteride karşıt gruplar arasında arbede yaşanmıştı.