Dünya ‘Yunan ormanlarını Bozkurtlar yaktı’

‘Yunan ormanlarını Bozkurtlar yaktı’

29.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mesut Yılmaz’ın ‘Yunanistan’da ormak yakmak devlet sırrıydı’ sözlerine Atina’dan tepki bitmek bilmiyor. Yunanlılar şimdi de ormanlarını Bozkurtlar denilen KKTC’lilerin yaktığından şüpheleniyor

‘Yunan ormanlarını Bozkurtlar yaktı’

Eski başbakan Mesut Yılmaz’ın daha sonra yalanladığı “Yunanistan’a orman misillemesi” yapıldığına yönelik sözleri, Atina’da “komplo teorileri” üretilmesine neden oldu.
Yılmaz’a tepkide başı çeken aşırı sağcı LAOS partisinin Genel Başkanı Yorgo Karacaferis Yunanistan’da orman yangını provokasyonu yapanların Kıbrıslı Türkler olduğunu öne sürdü. Karacaferis, “Kuzey Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler, İngiliz pasaportu ile bize geldikleri için onların ‘bozkurt’ olduğunu bilemeyiz. Geldiler, işlerini gördüler ve gittiler ” diye konuştu. PASOK partisinin eski bakanlarından Stefanos Tzoumakas ise 1996’deki yangınları MİT ve ‘Bozkurtlar’ın gerçekleştirdiğine dair bulguların olduğunu öne sürdü.

‘Bozkurtlar yumrukladı’
Demokratia gazetesindeki bir yazıda ise Mesut Yılmaz’ın Susurluk kazası sonrası derin devlet ve mafya oluşumlarının araştırılması emri vermesi nedeniyle yumruklandığı iddia edildi.
Yazıda “24 Kasım’da derin devlet örgütlenmesi mensubu Bozkurtlar, Budapeşte’de Yılmaz’ı yumrukladı. Amaç, Çiller tarafından kontrol edilen derin devletin ortaya çıkarılmasının engellenmesiydi” denildi.Saygın Katimerini gazetesi Atina’da oluşan ortamı “Mesut Yılmaz Türk-Yunan ilişkilerinde türbülansa neden oldu” şeklinde yorumladı.

Haberin Devamı

Yunan Bakan Dimas Edirne’ye gelmiyor
Yılmaz’ın sözleriyle başlayan kriz Edirne’de yapılacak Büyükelçiler Konferansı’nın ikinci bölümüne de yansıdı. Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun arayarak bizzat davet ettiği Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas, Edirne’deki konferansa katılmayacağını iletti. Dimas programının elvermesi halinde ileride Türkiye’yi ziyaret etmeyi istediğini söyledi.
ANKARA Milliyet