DünyaYunanistan'da 5.3 büyüklüğünde deprem! Peş peşe sarsıntılar sonrası panik

Yunanistan'da 5.3 büyüklüğünde deprem! Peş peşe sarsıntılar sonrası panik

07.06.2026 - 14:08 | Son Güncellenme:

Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında meydana gelen ve en büyüğü 5,3 büyüklüğüne ulaşan deprem serisi bölgede paniğe neden oldu. Atina'da da hissedilen sarsıntıların ardından bazı yollarda heyelanlar meydana gelirken, yetkililer artçı depremlere karşı uyarıda bulundu.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Yunanistanda 5.3 büyüklüğünde deprem Peş peşe sarsıntılar sonrası panik

Yunanistan'ın kuzeyindeki Eğriboz Adası açıklarında öğle saatlerinde meydana gelen bir dizi deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Yerel saatle yaklaşık 13.00'te North Euboean Gulf bölgesinde art arda kaydedilen depremlerin en büyüğünün yaklaşık 5,3 büyüklüğünde olduğu bildirildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

20 SANİYE SÜREN SARSINTILAR

Yaklaşık 20 saniye süren sarsıntıların ardından birkaç dakika içinde çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

Uzmanlar, sismik hareketliliğin seyrini değerlendirmek ve bölgede daha güçlü depremlerin yaşanıp yaşanmayacağını belirlemek amacıyla önümüzdeki 48 saat boyunca gelişmeleri yakından takip ediyor.

HEYELANLAR MEYDANA GELDİ

Bölgedeki Mantoudi Belediye Başkanı'nın açıklamasına göre, depremler nedeniyle bazı yerel yollarda heyelanlar meydana geldi.

Sarsıntılar başkent Athens'de de hissedildi. Kentin çeşitli semtlerinde yaşayan vatandaşlar depremleri belirgin şekilde hissettiklerini bildirirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı veya maddi hasar rapor edilmedi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Yunanistan'ın en aktif fay hatlarından bazılarının bulunduğu Eğriboz ve çevresi, ülkenin deprem riski en yüksek bölgeleri arasında yer alıyor. Yetkililer, vatandaşlara olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler