Dünya Yüzlerce kiliseyi soyan hırsızlar yakalandı

Yüzlerce kiliseyi soyan hırsızlar yakalandı

31.05.2021 - 09:51 | Son Güncellenme:

636 kiliseden bin 500'ü aşkın çek çalan Romanya uyruklu hırsızlar, ABD'nin Florida eyaletine başlı pek çok şehirde yaptıkları soygunların ardından yakalandı.

Yüzlerce kiliseyi soyan hırsızlar yakalandı

ABD'de Romanya uyruklu hırsızlar, yüzlerce kiliseyi soydu.

Haberin Devamı

Altı hırsız kiliselerin posta kutularından, bağış için gönderilen bin 500'ü aşkın çek çaldı. Grubun 4 üyesi çarşamba günü, polislerin "Operasyon: Çalmayacaksın" adlı çalışmasıyla yakalandı.

Soruşturma, Florida eyaletine bağlı Cape Coral şehrindeki polis ekiplerinin, Lee County'deki kiliselerde hırsızlık yapıldığını tespit etmesiyle başladı.

Florida polisi yaptığı açıklamada, çekleri bozduran grubun 740 bin dolar (yaklaşık 6 milyon 500 bin TL) elde ettiğini bildirdi.

Yetkililer, hırsızların Orlando kentinde yaşadığını ancak çek çalmak için Florida'ya bağlı diğer şehirlere ve başka eyaletlere gittiğini bildirdi. 355'i Florida'da olmak üzere 636 kilisenin soyulduğu kaydedildi.

Komiser Rick Swearingen şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bu grup, bağışlara ihtiyacın en çok olduğu bir zamanda hayırseverlerin gönderdiği yüzbinlerce dolarlık çekleri çaldı. Bunu yaparken gelişmiş ekipmanlar veya yöntemler kullanmadı ancak iyi şekilde organize oldu. Şimdiyse bu grubu durdurduk."

34 yaşındaki Marius Dumitru, 33 yaşındaki Ionut Raducan, 32 yaşındaki Panait Dumitru ve 27 yaşındaki Marius Dumitru tutuklandı. 45 yaşındaki Catalin Trandafir ve 39 yaşındaki Simona Trandafir ise aranıyor.

Hırsızlar organize suç, büyük hırsızlık, kişisel bilgilerin yasadışı şekilde bulundurulması ve kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya.

Grubun çaldıkları parayla araba, yemek ve kıyafet aldığı öğrenildi.

Kaynak: Independent Türkçe