DünyaZelenskiy, Avrupalı liderlerle 'güvenlik garantilerini' görüştü

Zelenskiy, Avrupalı liderlerle 'güvenlik garantilerini' görüştü

18.10.2025 - 00:41 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin ardından "güvenlik garantileri" konusunda Avrupalı liderlerle bir görüşme gerçekleştirdi.

Zelenskiy, Avrupalı liderlerle güvenlik garantilerini görüştü

Zelenskiy, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Görüşmenin çok verimli geçtiğini belirten Zelenskiy, savaşın sona ermesini istediklerini ancak aynı iradeyi Moskova’da göremediklerini savundu.

Trump ile yaptığı görüşmenin ardından Avrupalı liderlerin katıldığı bir telekonferansta mevcut süreci ana başlıklarıyla ele aldıklarını belirten Zelenskiy, ABD ve Avrupa ülkelerinin sağlayacağı güvenlik garantileri konusunu kapsamlı biçimde görüştüklerini ifade etti.

TOMAHAWK KONUSUNA "GERÇEKÇİ" BAKIYORUZ

Zelenskiy, ABD’nin kendilerine Tomahawk füzesi verip vermeyeceği sorusuna ilişkin, "Uzun menzilli füzeler konusunda kamuoyu önünde konuşmama kararı aldık." diyerek doğrudan yorum yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı

Ancak Ukrayna Devlet Başkanı, Tomahawk meselesine “gerçekçi” yaklaştıklarını belirterek bu konuda güçlü bir beklentilerinin olmadığını ima etti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Zelenskiy, Trump'ın "artık herkes olduğu yerde durmalı ve bu savaş sona ermeli" şeklindeki son açıklamasının sorulması üzerine, "Sayın Başkan haklı." ifadesini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı ayrıca, ABD Başkanı Trump'ın Ukrayna yapımı İnsansız Hava Araçları (İHA) ile ilgilendiklerini söylemesinin ardından iki ülkeden ekiplerin bu konu üzerine çalışmaya başlayacaklarını belirtti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler