Ege 1’ER MİLYONLUK DESTEK

1’ER MİLYONLUK DESTEK

20.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaşar Holding ile sponsorluk anlaşması yapan Kaf Kaf, 1 milyon TL’sini peşin olarak alacağı, kalan 4 milyon TL’nin ise basketbol şubesine aktarılacağı öğrenildi

1’ER MİLYONLUK DESTEK

Öncelik acil giderler olacak

Haberin Devamı


Karşıyaka, iki ana branş olan futbol ve basketbolda transfer çalışmalarını sürdürürken, Yaşar Holding’in kulübe can suyu olarak 1 milyon TL vermeyi kabul ettiği öğrenildi. Başkan Cihan Büyükoral’ın, Yaşar Holding CEO’su İdil Yiğitbaşı’yla yaptığı görüşmelerin ardından, kulübe aktarılacak toplam rakamın 5 milyon TL olarak belirlendiği, bunun 1 milyon TL’sinin, futbolun acil giderlerine harcanmak üzere peşin olarak verileceği, kalan 4 milyon TL’nin ise basketbol şubesine aktarılacağı ifade edildi. Holding’in bu teklifini olumlu bulan Başkan Büyükoral, 1 milyon TL nakitle transfer peşinatlarını ödeyip, önümüzdeki iki-üç aylık süreçte yeni sponsorlar yaratabilmek için zaman kazanmış olacak. Bütçesini 4 milyon 500 bin TL olarak belirleyen basketbol şubesinin ise, kombine kart satışı ve reklamlarla kalan 500 bin TL’yi kapatmaya çalışacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

Tarihte bir ilk yaşanacak

Altay Başkanı Ömer Hızlıok, önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar isim sponsorluğu için bir firmayla anlaşacaklarını müjdeledi. Genel kuruldan aldıkları yetkiye dayanarak, bir süredir devam eden görüşmelerde sona yaklaştıklarını belirten Başkan Hızlıok, “İstanbul merkezli, ulusal ölçekli bir firma, isim hakkı karşılığında 1 milyon TL teklif ediyor. Henüz imzalar atılmadı. Eğer anlaşma kesinleşirse, önümüzdeki sezon Altay isminin arkasına, bu firmanın adını veya tercihe göre bir markasını yazacağız” diye konuştu.

“Camidan anlayış bekliyoruz”
Siyah beyazlıların tarihinde bir ilk yaşanacağını vurgulayan Hızlıok, “Geçmişte basketbol takımımız Egepen Altay adıyla mücadele etti, ancak salon sporu olduğu için çok göze batmadı. Futbolda ilk kez bir isim eklemiş olacağız. Camiamızın bu konuyu bir başlangıç olarak görüp, olumlu yaklaşmasını bekliyoruz. Altay markasının yanına başka bir isim iliştirmek elbette 1 milyon TL’den fazla olmalı, bunu başlangıç olarak görelim. Desteğe ihtiyacımız olduğunu unutmayalım. Transfer için bütçeye ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

27 Temmuz’a kadar İzmir’de kalacaklar

Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral, istifa eden Teknik Direktör Yücel İldiz’in programına uydukları için takımın 27 Temmuz’a kadar İzmir’de kalacağını açıkladı. Büyükoral, “Takımı kampa gönderememe gibi bir durumumuz yok. Yücel İldiz’in bize söylediği programa göre tüm rezervasyonlar yapıldı. O gittikten sonra da ne yazık ki değiştirmemiz mümkün değil. Zaten teknik direktörümüz Cihat Arslan da transferin yoğun olduğu süreçte İzmir’de kalmış olmanın daha iyi olduğunu düşünüyor” dedi. Öte yandan Pınar KSK kadrosuna, A. Petkim’den Ümit Sonkol’u kattı.

Haberin Devamı

Savunmaya 1.93’lük Selçuk Bice geliyor

Transfer çalışmalarını sürdüren Altay, Beypazarı Şekerspor’dan savunma oyuncusu Selçuk Bice’yle büyük ölçüde anlaştı. Dardanelspor’un, Tokatspor’da keşfedip, renklerine bağladığı 1.93 metre Selçuk, henüz 18 yaşındayken Bank Asya 1. Ligi’nde 17 maça çıktı. 1985 doğumlu futbolcu, önceki sezon Şanlıurfaspor’da kiralık oynadıktan sonra geçen sezon Beypazarı Şekerspor’a bonservisiyle gitti. Selçuk, Beypazarı Şeker’de geçen sezon çıktığı 25 maçta iki gol kaydetti. Teknik Direktör Beyhan Çalışkan’ın raporuyla Murat Suci’yi alan İzmir temsilcisinde Selçuk Bice, defansa ikinci takviye olacak.